Διαμαρτυρία κρατουμένων στις φυλακές Λάρισας

cover
NewsRoom 23/02/2015 | 23:43

Διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, περίπου 400 κρατούμενοι της Α’ και Γ’ πτέρυγας των φυλακών Λάρισας, παρέμειναν στον προαύλιο χώρο των φυλακών για μία ώρα περίπου, μετά το πέρας του προαυλισμού τους. Σχετική επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους, μετά τον προαυλισμό, και παρέμειναν στον χώρο για μία ώρα ακόμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κύριο αίτημά τους είναι η αλλαγή της διεύθυνσης στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή που απέστειλαν προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία υπογράφουν 198 κρατούμενοι από την Α' πτέρυγα και 149 από την Γ' πτέρυγα, «η αυθαιρεσία και η κάθε είδους ρατσιστική αντιμετώπιση των κρατουμένων από τη διεύθυνση αλλά και το προσωπικό της φυλακής έχει επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την διαβίωσή μας».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κρατούμενοι, παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματά τους, όσον αφορά τις άδειες και τις πειθαρχικές ποινές, χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τη σίτισή τους, ενώ, όπως αναφέρουν, είναι ανύπαρκτη η ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.