Διαμαρτυρία για την κατασκευή του Fly Over στη Θεσσαλονίκη – «Να επενδυθούν χρήματα στα ΜΜΜ»

Οι συλλογικότητες ζητούν τα τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ που θα στοιχίσει το έργο να επενδυθούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε ένα συνολικό σχέδιο για τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα στην πόλη.

Screenshot 2023 11 26 232513

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής συλλογικότητες και φορείς στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ενάντια στην κατασκευή του Fly Οver.

Σαράντα φορείς και συλλογικότητες που αντιδρούν στην κατασκευή του Fly Οver αναφέρονται με υπόμνημά τους στις επιπτώσεις τονίζοντας ότι στραγγαλίζεται η κυκλοφορία στην πόλη για τουλάχιστον πέντε χρόνια ενώ οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις για τους κατοίκους της θα είναι ολέθριες (ανατροπή καθιερωμένων ωραρίων στα σχολεία, δυσκολία έγκαιρης προσέλευσης στις εργασίες, καταστροφή μικρομεσαίων επιχειρήσεων). Παράλληλα η κατασκευή του θα ανατρέψει το οικοσύστημα του Σέιχ Σου, σε μία μάλιστα, περίοδο που η χώρα μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις πρόσφατές φονικές πυρκαγιές, που κατέστρεψαν πάνω από 1.800.000 στρέμματα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ο Fly Over θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στο φυσικό περιβάλλον, αλματώδη αύξηση των αέριων ρύπων και δραματική επιτάχυνση της εξέλιξης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

«Η σημερινή κινητοποίηση είναι συνέχεια πολλών ακόμη που έχουμε ξεκινήσει στις αρχές του έτους όταν αντιληφθήκαμε τι σημαίνει ο Fly Over και η διαπλάτυνση της υπάρχουσας περιφερειακής κατά 30 μέτρα, έτσι ώστε να δημιουργούνται δέκα λωρίδες κυκλοφορίας και όλη αυτή η κίνηση. Επιπλέον σχεδιάζεται ένας νέος άξονας κυκλοφορίας που θα οδηγεί στην Νέα Ραιδεστό, στον Πολύγυρο και στη Σιθωνία και θα διοχετεύει την κίνηση μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Πυλαίας. Η Πυλαία θα καταστραφεί καθώς δε μπορεί να δεχθεί τόση κυκλοφορία οχημάτων από τρεις δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με το υπάρχουν οδικό της δίκτυο» σημείωσε η Αργυρώ Γκουντούλα από την πρωτοβουλία κατοίκων Πυλαίας τονίζοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν με νομικά μέσα την προσπάθεια ακύρωσης και αναστολής των εργασιών.

Πηγή: alterthess.gr

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…