Newsroom

Newsroom

Διαμαρτύρεται ο Βγενόπουλος, όπως κάθε φορά που δεν του αρέσει μια απόφαση της Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι δεν έχει διαπράξει «οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη» εξέδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σε συνέχεια της άσκησης κακουργηματικής εναντίον του δίωξης και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin, αλλά και σε βάρος της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου για υπόθεση επισφαλούς δανειοδότησης περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

579f03011dc5243e1c8b47c0

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος διώκεται πλέον για κακουργματική απιστία μαζί με στενούς συνεργάτες του στην τράπεζα, αλλά και την εφοπλίστρια και συνεταίρο του στην εταιρία IRF Αγγελική Φράγκου, η οποία είχε λάβει επισφαλή δάνεια περίπου 200 εκατ. ευρώ τα οποία δεν επεστράφησαν ποτέ, χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για τη μη νομιμότητα της δίωξής του ότι η υπόθεσή του είχε τεθεί στο αρχείο από την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Ο Βγενόπουλος αναφέρει επιπλέον ότι δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει και περαιτέρω αναφέρει ότι «η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν».

Τα ερωτήματα βεβαίως που προκύπτουν από την ανακοίνωση του πρώην τραπεζίτη είναι πολλά και ενδιαφέροντα αφού αρχικώς η Γεωργία Τσατάνη έχει ήδη τιμωρηθεί από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με στέρηση μισθού 60 ημερών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση.

Επιπλέον οι ύποπτοι για τα δάνεια που εξέταζαν οι εισαγγελείς Δραγάτσης και Ελευθεριάνος πριν τους αφαιρέσει τη δικογραφία η Τσατάνη, είχαν καταθέσει ανωμοτί στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ η ίδια η Τσατάνη το διάστημα που εξέταζε την υπόθεση είχε καλέσει για κατάθεση μόνο μάρτυρες υπεράσπισης των εμπλεκομένων (πλην του Δ. Τσιρώνη ο οποίος ζήτησε εγγράφως να καταθέσει) μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μάγειρας σε βάρος του οποίου έχει επίσης ασκηθεί δίωξη για την υπόθεση.

Παράλληλα η Γεωργία Τσατάνη ολοκλήρωσε μια έρευνα ενός απολύτως εξειδικευμένου θέματος όπως είναι τα τραπεζικά δάνεια, σε διάστημα τριών μηνών, χρησιμοποίησε πραγματογνώμονα εκτός καταλόγου ο οποίος τύχαινε να είναι και στενός συνεργάτης του τ. κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου, ενώ έγραψε πάνω από 800 σελίδες μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα.

Πέρα πάντως από το παράλογο του σκεπτικού αρχειοθέτησης της Τσατάνη το οποίο καταγράφεται αναλυτικά στο τεύχος 107 του Hot Doc (Αύγουστος 2016), αξίζει να επισημάνουμε ότι η περιβόητη διάταξη αρχειοθέτησης της δικογραφίας (η οποία τελικά ανασύρθηκε και οδήγησε στη δίωξη του Βγενόπουλου, των συνεργατών του και της Φράγκου) ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της δίκης Βαξεβάνη – Βγενόπουλου που ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα κι αυτό μετά από αίτημα της υπεράσπισης του δημοσιογράφου.

Νωρίτερα, κι ενώ τόσο ο Βγενόπουλος όσο και η Τσατάνη υποστήριζαν ότι όλα έγιναν καλώς και νόμιμα και ότι επιχειρηματίας δικαίως κρίθηκε «αθώος» αφού δεν είχαν εντοπιστεί ενδείξεις ενοχής του, η διάταξη παρέμενε κρυμμένη και δεν παραδιδόταν ούτε στα αρμόδια θεσμικά όργανα που το ζητούσαν, δηλαδή στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και στις κυπριακές Αρχές που ήταν άλλωστε άμεσα ενδιαφερόμενες. Είναι απορίας άξιο γιατί δεν παραδιδόταν αφού θα αποδείκνυε την αλήθεια των ισχυρισμών Τσατάνη και Βγενόπουλου.

Ο Βγενόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ’ εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία. Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση. Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου. Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν. Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης