ΕΚ

Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση

Διάλυση του ΕΣΥ: Με λουκέτο κινδυνεύει η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Λαμίας

Μέσω απόφασης του ΚΕΣΥ η κλινική δεν είναι πλέον κατάλληλη για κέντρο εκπαίδευσης ειδικευομένων παιδιάτρων και ως εκ τούτου οι 5 ειδικευόμενοι γιατροί που αντιμετωπίζουν τα περιστατικά μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία της ΥΠΕ με απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Νοσοκομειο

Ολοένα και περισσότερες παιδιατρικές κλινικές οδηγούνται στο κλείσιμο λόγω της υποστελέχωσης που βιώνει εν γένει το ΕΣΥ αλλά και των άθλιων συνθηκών που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά χιλιάδες ιατροί και νοσηλευτές. Το καμπανάκι αυτή τη φορά χτυπά για την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Λαμίας η οποία κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.

Μέσω απόφασης του ΚΕΣΥ η κλινική δεν είναι πλέον κατάλληλη για κέντρο εκπαίδευσης ειδικευομένων παιδιάτρων και ως εκ τούτου οι 5 ειδικευόμενοι γιατροί που αντιμετωπίζουν τα περιστατικά μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία της ΥΠΕ με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, στο νοσοκομείο δεν υπηρετεί κανένας παιδίατρος με οργανική θέση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στην κλινική «εκτελεί χρέη διευθυντή ένας αποσπασμένος από κέντρο υγείας, δύο ακόμη παιδίατροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μετακινημένοι από την πρωτοβάθμια περίθαλψη και μία παιδίατρος με μπλοκάκι. Οι εν λόγω παιδίατροι αγανακτισμένοι από την αποχώρηση των 5 ειδικευομένων παιδιάτρων σκέφτονται ακόμη και τη παραίτηση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Κα ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύει κατ έτος πάνω από 400 παιδιά και συμμετέχει σε πάνω από 400 τοκετούς κατ έτος. Σε περίοδο έξαρσης των ιώσεων κινδυνεύει με λουκέτο καθ ότι με απόφαση του ΚΕΣΥ παύει να είναι κατάλληλη η κλινική για κέντρο εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών στην ειδικότητα της παιδιατρικής.

Ως εκ τούτω οι 5 ειδικευόμενοι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής που συμβάλλουν στα μέγιστα στην λειτουργία της κλινικής και των επειγόντων περιστατικών μετακινούνται υποχρεωτικά σε άλλα νοσοκομεία της ΥΠΕ με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει κανείς παιδίατρος με οργανική θέση. Εκτελεί χρέη διευθυντή ένας αποσπασμένος από κέντρο υγείας, δύο ακόμη παιδίατροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μετακινημένοι από την πρωτοβάθμια περίθαλψη και μία παιδίατρος με μπλοκάκι.

Οι εν λόγω παιδίατροι αγανακτισμένοι από την αποχώρηση των 5 ειδικευομένων παιδιάτρων σκέφτονται ακόμη και τη παραίτηση. Το επικείμενο λουκέτο στη παιδιατρική κλινική συμπαρασύρει τη λειτουργία της γυναικολογικής- μαιευτικής κλινικής αφού δεν θα μπορούν να γίνονται τοκετοί και οι επίτοκες γυναίκες θα διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Απορούμε με την απόφαση του ΚΕΣΥ. Πώς είναι δυνατόν να κρίνεται ασφαλής η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής με τους 4 παιδιάτρους που δεν κατέχουν οργανική θέση στο νοσοκομείο και να κρίνεται ακατάλληλη η εκπαίδευση ειδικευομένων ιατρών στη παιδιατρική ειδικότητα; Έχουμε στη διάθεσή μας την απόφαση του ΚΕΣΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Το νοσοκομείο Μεσολογγίου τιμά την κα. Αθηνά

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Σήμερα επισκέφθηκα το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Συνομίλησα με τους εργαζόμενους που είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με τα συνεχόμενα περιστατικά βίας σε βάρος του προσωπικού. Κυρίως από Ρομά. Ζητούν επιτέλους να ληφθούν μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα συναδέλφους. Το Σωματείο Εργαζομένων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Συγκινητική στιγμή. Τίμησαν την Κα Αθηνά. Την λεβέντισσα ηλικιωμένη γυναίκα που με όλα τα χρήματα που συγκέντρωσε μια ζωή με το σύζυγό της αγόρασε ασθενοφόρο και το δώρισε στο νοσοκομείο.

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…