Newsroom

Newsroom

Διάλυση της Βουλής θα ζητήσει το μεσημέρι ο Σαμαράς από τον Παπούλια

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που χρειαζόταν για την εκλογή…

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που χρειαζόταν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.

Κατόπιν, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί και να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής.

Στο μεταξύ, έντονες είναι οι ζυμώσεις στα κόμματα, που ετοιμάζονται πυρετωδώς για να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτιά τους, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην προχωρήσει στην κίνηση αυτή.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενώ στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας.

Εξάλλου, κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα αποφασίστηκε ότι το Σάββατο 3 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, για την εκλογική τακτική του κόμματος και πιο συγκεκριμένα το αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιθυμεί ο Φώτης Κουβέλης και η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…