Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο υπό το φόβο εξάπλωσης του νέου στελέχους κορονοϊού

Ποιες χώρες και για πόσο χρονικό διάστημα διακόπτουν τις αεροπορικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

AP 18043426058600

Γερμανία:

Η Γερμανία δεν έχει ανιχνεύσει το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην γερμανική τηλεόραση ARD

«Η μετάλλαξη δεν έχει ανιχνευθεί στην Γερμανία», δήλωσε ο Γενς Σπαν προσθέτοντας ότι όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτονται από τα μεσάνυχτα. «Αλλά φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν τις πληροφορίες από την Βρετανία»., πρόσθεσε.

Βουλγαρία:

Η Βουλγαρία διακόπτει απο τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου την πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτραπεί η είσοδος του στελέχους του ιού στο οποίο αναφέρονται οι βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Αρχικά, το βουλγαρικό υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να επιβάλει καραντίνα 10 ημερών στα άτομα που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έπειτα από σέσκεψη αποφασίσθηκε να διακοπούν οι πτήσεις.

Ιρλανδία:

Η Ιρλανδία διακόπτει τις αεροπορικές της συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα «τουλάχιστον» 48 ωρών από τα μεσάνυχτα εξαιτίας της κυκλοφορίας του στελέχους του κορονοϊού που εντόπισαν οι βρετανικές αρχές και θεωρείται περισσότερο μεταδοτικό, ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση.

«Οι πτήσεις απαγορεύονται για τουλάχιστον 48 ώρες», ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση. Οι θαλάσσιες συνδέσεις παραμένουν σε λειτουργία.

Ιταλία:

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα υπέγραψε απόφαση με την οποία σταματά τις αεροπορικές πτήσεις από και προς τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις που είχαν ήδη απογειωθεί και φθάνουν τις ώρες αυτές στα ιταλικά αεροδρόμια, όλοι οι επιβάτες θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ ανίχνευσης του ιού, αμέσως μετά την προσγείωση.

Τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας πρέπει να ενημερώσουν και οι πολίτες που αφίχθηκαν στην Ιταλία, από τη Μεγάλη Βρετανία, τις τελευταίες δυο εβδομάδες, με στόχο να υποβληθούν άμεσα, επίσης, σε διαγνωστικό τεστ.

Ολλανδία:

Απαγόρευση ανακοίνωσε και η ολλανδική κυβέρνηση, τουλάχιστον ως το τέλος του έτους και ζήτησε «μεγαλύτερη σαφήνεια» από το Λονδίνο για το θέμα της μετάλλαξης, υπογραμμίζοντας ότι ο περαιτέρω «κίνδυνος εισαγωγής του νέου ιού στελέχους θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο».

Βέλγιο:

Eξέδωσε απαγόρευση πτήσεων για 24 ώρες, ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ διέκοψε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του Eurostar.

Γαλλία:

Aναστέλει κι αυτή τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία, για 48 ώρες «συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς αγαθών, οδικώς, αεροπορικώς σιδηροδρομικώς και δια θαλάσσης».

Αυστρία:

Aνακοινώθηκε ότι θα σταματήσουν οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στη χώρα ήδη υπάρχει υποχρέωση καραντίνας για τους ταξιδιώτες, η διάρκεια της οποίας μπορεί να μειωθεί από τις δέκα στις πέντε ημέρες, έπειτα από αρνητικό τεστ. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι «αυτή η μετάλλαξη ιών δεν έχει ακόμη εντοπιστεί στην Αυστρία» και ότι υπάρχει στενή επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Κύπρος:

Aποφασίστηκε να μπαίνουν σε καραντίνα 10-14 ημερών θα μπαίνουν, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία, «έως ότου υπάρξουν περισσότερα στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα»

Ελλάδα: 

Από την πλευρά της, η Ελλάδα ανακοίνωσε την επέκταση της καραντίνας από 3 σε 7 ημέρες για όσους ταξιδιώτες έρχονται από Βρετανία.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…