Newsroom

Newsroom

Διακόπηκαν οι έρευνες στο φλεγόμενο «Euroferry Olympia»-Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν

Οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα  

euroferry olympia

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia», που συνεχίζει να φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας.

Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα. Ακόμη και μετά από τόσες ώρες η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη, οι φλόγες έχουν καταπιεί τα καταστρώματα και οχήματα έχουν γίνει «στάχτη». Τα πλωτά μέσα αναμένεται να συνεχίσουν να «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή με στόχο να βρουν κάποιους από τους αγνοούμενους. 

 

 

 

 

 

 

Ένας Αφγανός μετανάστης, που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών και ένας Βούλγαρος οδηγός απεγκλωβίστηκαν τελικά από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia». Ο απεγκλωβισμός τους έγινε από άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από όπου οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Έως τώρα από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί 278 άτομα, ενώ άλλα 12 άτομα φέρονται τελικά ως αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.”

 

Έως τώρα, από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών, ενώ άλλα 12 φέρονται ως αγνοούμενα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.  

Νωρίτερα σήμερα, άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δύο αλλοδαπούς  – έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο – που ήταν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του πλοίου. Οι δύο τους μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, απ’ όπου θα διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για παροχή ιατρικής περίθαλψΟι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο έχει διασωληνωθεί, ενώ μόνο αυτός αναγνωρίζεται ως οδηγός φορτηγού. Ο δεύτερος, τουρκικής καταγωγής, είναι επιβάτης, ο οποίος δεν ήταν καταγεγραμμένος στη λίστα των επιβαινόντων.

 

Οι μαρτυρίες

Σοκάρουν τα όσα περιγράφουν μάρτυρες διασωθέντες από τη μεγάλη πυρκαγιά. Οι περισσότεροι ευγνωμονούν το πλήρωμα του πλοίου και όσους συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης, ωστόσο ορισμένοι από τους επαγγελματίες οδηγούς εκφράζουν παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο αναγκάζονται να ταξιδεύουν. Ειδικότερα επισημαίνουν ότι οι οδηγοί προτιμούν να μένουν μέσα στα οχήματά τους, καθώς, συνήθως, τους στοιβάζουν τέσσερις, πέντε σε δωμάτια, με αρκετούς να φοβούνται και εξαιτίας του κορονοϊού.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία  Έλληνα οδηγού, ο οποίος ήταν επιβάτης και στο Norman Atlantic στην τραγωδία που σημειώθηκε το 2014. 

«Αυτή τη στιγμή από τη μία αισθάνομαι τυχερός που γλίτωσα, από την άλλη όμως, σκέφτομαι πώς το επαγγελματικό κομμάτι μένει πολύ πίσω» είπε στον Alpha. «Προσωπικά βίωσα το Norman Atlantic με πολύ πιο έντονα συναισθήματα. Πρώτον τότε δεν ήμουν μόνος μου, αλλά μαζί με τη σύζυγό μου… Από εκεί και πέρα, οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες, η φωτιά τότε ήταν τεράστια και αναγκαστήκαμε να μείνουμε πάνω στο φλεγόμενο πλοίο για πολλές ώρες», είπε.

«Το πλήρωμα σήμερα ήταν πολύ ψύχραιμο και πέντε η ώρα είχαμε μπει στις βάρκες» πρόσθεσε.

 

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

mike gorrell 61cMb0WQAMA unsplash

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε…

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

Λιάγκας 1

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά Βελόπουλου – «Έλα να μου τα πεις από κοντά για την κολονοσκόπηση» (video)

«Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν πατέρα δύο παιδιών ότι είναι η Αλίκη στο Ναυτικό, επειδή…

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Χριστοφιλοπούλου 1

Χριστοφιλοπούλου: Δεν είναι αυτό που νομίζετε… για Μπελέρη – «Τα ακούω βερεσέ όσα λένε» (video)

Η Χριστοφιλοπούλου αφού πρώτα «κάρφωσε» τον Μητσοτάκη, τώρα προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα για τον…