Newsroom

Newsroom

Διακοπή της Σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ σε όσες ιδιωτικές κλινικές δηλώσουν αδυναμία να αναλάβουν Covid περιστατικά

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας κάνει γνωστό ότι θα διακόπτει στη συνεργασία ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ εάν αυτές δηλώσουν αδυναμία να αναλάβουν Covid περιστατικά.

5214745

Σε διακοπή της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές που από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου δηλώσουν αδυναμία να αναλάβουν περιστατικά κορoνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, καθώς εδώ και καιρό δέχεται έντονη κριτική από την αντιπολίτευσης για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, αφού η κυβέρνηση επέλεξε να μην ενισχύσει το ΕΣΥ που με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον βρίσκεται στα όρια του.

Το υπουργείο Υγείας από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 ενεργοποιεί το επικαιροποιημένο σχέδιο συνεργασίας του με τις ιδιωτικές κλινικές για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αθήνα με επιπλέον τουλάχιστον 300 απλές κλίνες νοσηλείας για περιστατικά κορoνοϊού.

Οι ιδιωτικές κλινικές συμμετείχαν έως τώρα στην Βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλία με πάνω από 700 απλές κλίνες για περιστατικά κορoνοϊού ή περιστατικά non-Covid.

Συμβατή με όσα έχει ζητήσει βρίσκει την ανταπόκριση των ιδιωτικών κλινικών το υπουργείο Υγείας, ωστόσο για τις λίγες ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο νέο πρόγραμμα και δεν θα συμμετάσχουν, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και περιστατικών κορoνοϊού.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…