Newsroom

Newsroom

"Διακήρυξη Ανεξαρτησίας" ψήφισε η Βουλή της Κριμαίας

Με το δημοψήφισμα για προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία να πλησιάζει -παρά την καταδίκη του ως παράνομο από Κίεβο και…

krimaia 6 1

Με το δημοψήφισμα για προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία να πλησιάζει -παρά την καταδίκη του ως παράνομο από Κίεβο και δυτικές κυβερνήσεις- η εικόνα διάσπασης εντείνεται, με τη Βουλή της Κριμαίας να υπεψηφίζει τη “διακήρυξη ανεξαρτησίας”. 

Εκπρόσωπος της Βουλής της Κριμαίας ανέφερε στο πρακτορείο Interfax πως οι βουλευτές κύρωσαν κείμενο “διακήρυξης ανεξαρτησίας” της περιφέρειας, το οποίο χρειάζεται για τις διαδικασίες για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος και την προσάρτηση στη Ρωσία. 

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ από την πλευρά του, ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι το Κίεβο θα συγκροτήσει μία νέα εθνοφρουρά από τις τάξεις των βετεράνων του στρατού ως απάντηση στις ρωσικές απόπειρες προσάρτησης της Κριμαία, ενώ ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας Ιχόρ Τενιούκ δήλωσε ότι η χώρα διαθέτει αξιόμαχη δύναμη πεζικού μόλις 6.000 στρατιωτών σε σχέση με τους 200.000 ρώσους στρατιώτες και πλέον που βρίσκονται στα ανατολικά σύνορά της.

Στο μεταξύ, η Κριμαία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τις εμπορικές πτήσεις από την υπόλοιπη Ουκρανία, πέντε ημέρες πριν από το δημοψήφισμα που έχουν προγραμματίσει οι φιλορωσικές αρχές της περιοχής για την προσάρτησή της στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Αρχές της Κριμαίας αποφάσισαν να επιτρέπουν μόνο σε εμπορικά αεροσκάφη που προέρχονται από τη Μόσχα να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της περιοχής.

Την ίδια ώρα, 24 Ουκρανοί που τραυματίστηκαν στις πρόσφατες βίαιες διαδηλώσεις πρόκειται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Γερμανίας.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας στο Γερμανικό Πρακτορείο, οι τραυματίες θα μεταφερθούν την Τετάρτη με τη βοήθεια του γερμανικού στρατού.Δώδεκα από αυτούς θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλοι έξι σε νοσοκομεία του Ουλμ και στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Κόμπλεντς.

 

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…