Newsroom

Newsroom

Διακανονισμός 7,8 δις δολαρίων για την πετρελαιοκηλίδα της BP

Επετεύχθη τελικά διακανονισμός μεταξύ του πετρελαϊκού κολοσσού BP PLC με τους συνηγόρους των ανθρώπων που επλήγησαν από τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα…

Επετεύχθη τελικά διακανονισμός μεταξύ του πετρελαϊκού κολοσσού BP PLC με τους συνηγόρους των ανθρώπων που επλήγησαν από τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 στο ποσό των 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου δικαστή για την υπόθεση. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα 2,3 δισεκατομμύρια τα οποία η εταιρία είχε δεσμευτεί ότι θα παραχωρήσει για να καλύψει τις ζημιές των αλιέων και της βιομηχανίας θαλασσινών της περιοχής, αποζημιώνοντας 100.000 αλιείς, κατοίκους και εργαζόμενους στον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας. Με ανακοίνωση πάντως που εξέδωσε η πετρελαϊκή εταιρία, επισημαίνεται πως η συμφωνία αυτή δεν σημαίνει παραδοχή της ευθύνης από πλευράς της για το δυστύχημα.

Λόγω του συμβιβασμού, η δίκη που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου, αναβάλλεται για δεύτερη φορά, ώστε οι δύο πλευρές να επανεξετάσουν τις θέσεις τους, δήλωσε ο δικαστής Καρλ Μπάρμπιερ. Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι η δίκη τελικώς θα διεξαχθεί ώστε να κατανεμηθούν οι ευθύνες για τη διαρροή ανάμεσα στην BP και τους συγκατηγορουμένους της.
Ο πετρελαϊκός όμιλος εξακολουθεί να πρέπει να ικανοποιήσει και τις διεκδικήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και των συνεργατών του στην επιχείρηση άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Σημειωτέον ότι η εξέδρα στον Κόλπο του Μεξικού εξερράγη τον Απρίλιο του 2010 οδηγώντας στο θάνατο 11 άτομα, ενώ στη θάλασσα διέρρευσαν τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…