Newsroom

Newsroom

Διαιτητής στην Κρήτη ακύρωσε ποδοσφαιρικό αγώνα λόγω πανό υπέρ μεταναστών

Η αλληλεγγύη φαίνεται ότι πληγώνει κάποιους. Διαιτητής στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Κρήτης αρνήθηκε να τελεστεί ο αγώνας εξαιτίας ενός πανό που στήριζε τους μετανάστες στη Μόρια

tiganitis pano

Το πανό ανάρτησαν φίλαθλοι της ομάδας του Τηγανίτη πριν από τον αγώνα με τον Κόροιβο στο γήπεδο των Αγίων Παρασκιών για την πρώτη αγωνιστική της Γ’ ΕΠΣ Ηρακλείου. Οι φίλαθλοι αλλά και οι παίκτες της ομάδας αρνήθηκαν να κατεβάσουν το πανό και ο διαιτητής αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. 

Σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας του Τηγανίτη αναφέρεται:

Στο σημερινό αγώνα του ποδοσφαιρικού μας τμήματος απέναντι στον Κόροιβο για τη 1η αγωνιστική της Γ’ ΕΠΣ Ηρακλείου, η ομάδας μας πήρε θέση για τα τελευταία γεγονότα με τους νεκρούς στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας. Αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και ο διαιτητής αρνήθηκε να ξεκινήσει το παιχνίδι εάν δεν κατέβαινε από την κερκίδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του το πανό έχει περιεχόμενο που είναι ενάντια στον κανονισμό “No politica” στα γήπεδα.

Το πανό δεν το κατεβάσαμε ποτέ και το φύλλο αγώνα συμπληρώθηκε χωρίς να πραγματοποιηθεί επίσημα ο αγώνας.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας.
ΥΓ η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει ήττα!

Θυμίζουμε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του Τηγανίτη ιδρύθηκε ως αντιφασιστική ομάδα του Ηρακλείου και πήρε το όνομά της από την ιστορία του Ανωγειανού αντιστασιακού “Τηγανίτη” που έσφαξε μέσα στο δικαστήριο τον Γκεσταμπίτη Μαγιάση.

Έδρα της ομάδας είναι το γήπεδο Μαρτινέγκο στο Ηράκλειο, χρώματα της το μπλε και το κόκκινο και έμβλημα της το Αστέρι. Όπως αναφέρουν και οι «ιδρυτές»:«Οποιοσδήποτε δεν είναι Φασίστας μπορεί να συμμετέχει στην ομάδα»καθώς και ότι «Το πάθος για το υγιές ποδόσφαιρο, η όρεξη για αυτοοργάνωση και τα κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά, έγιναν η αφετηρία για τη δημιουργία της ομάδας μας».

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…