Διαιτητής έσωσε τη ζωή ποδοσφαιριστή σε ματς της Γ’ Εθνικής (video)

Ο διαιτητής Αργύρης Κατσίνης έσωσε τη ζωή του ποδοσφαιριστή Αχήμαστου, που είχε χάσει τις αισθήσεις του

ref rescues life

Ο αγώνας του Ελλοπιακού με τον Ατρόμητο Πειραιά στη Γ’ Εθνική ήταν ιστορικός για την ομάδα της Βοιωτίας, αλλά λίγο έλειψε να μετατραπεί σε… τραγωδία, μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο  Αργύρης Κατσίνης  που είναι διαιτητής της Ένωσης Ανατολικής Αττικής και ορίστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι για την πρεμιέρα στον όμιλο των ομάδων της Κρήτης στη Γ’ Εθνική., έγινε ο απομηχανής θεός και έσωσε τον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδος.

 

Στο 3ο μόλις λεπτό του αγώνα μία διεκδίκηση της μπάλας στον αερά μεταξύ του Αχήμαστου και του Γκόγκα, έφερε τον παίκτη των γηπεδούχων να σωριάζεται στο έδαφος, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

Όπως αναφέρει ο διαιτητής ο Αχήμαστος έχασε τις αισθήσεις του , καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, ο διαιτητής της συνάντησης έβαλε το χέρι στο στόμα του ποδοσφαιριστή και μπόρεσε να τον σώσει, καθώς όπως αναφέρει δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, με την μύτη του να είναι σπασμένη επίσης.

Πάντως όπως ανέφερε, ο άτυχος ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε από την Βοιωτία στην Αθήνα, οπού νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο διαιτητής, Αργύρης Κατσίνης λέει στο GRANDSPORT πως παρότι ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για τον ίδιο δεν μπορούσε να κάνει πίσω, καθώς η ζωή του ποδοσφαιριστή κρίνονταν σε αυτά τα κρίσιμα δευτερόλεπτά. Παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα πως αν οι διαιτητές μπορούν να βοηθούν σε ανάλογες περιπτώσεις θα πρέπει να το κάνουν.

Συγκεκριμένα για το συγκλονιστικό περιστατικό ανέφερε:

«Ήταν το τρίτο λεπτό του αγώνα και η μπάλα παιζόταν στον αερά. Εκείνη την ώρα ο αντίπαλος πάει να διεκδικήσει την μπάλα στον αέρα και ο αντίπαλος χτυπάει το κεφάλι του άλλου ποδοσφαιριστή. Κατευθείαν εκείνος έχασε τις αισθήσεις στον αέρα και για αυτό έπεσε άτσαλα στο έδαφος.

Φώναξα αμέσως, ενώ ήταν στον αέρα τους γιατρούς να μπουν μέσα. Αμέσως είδα τον ποδοσφαιριστή να μην κινείται καθόλου, γι’ αυτό τον γύρισα στα πλάγια, καθώς του είχε γυρίσει η γλώσσα! Τον γύρισα στα πλάγια, καθώς είχε σπάσει και η μύτη του και κυριολεκτικά πνίγονταν στο αίμα. Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και του σήκωσα το κεφάλι. Με το που βλέπω ότι η γλώσσα είχε πέσει έβαλα το χέρι και στη δεύτερη προσπάθεια τα κατάφερα. Μάλιστα άθελα του, καθώς δεν μπορούσε να το ελέγξει μου δάγκωσε το χέρι.

Τα δευτερόλεπτα ήταν κρίσιμα, αν δεν έτρεχα θα είχαμε πρόβλημα ή αν άφηνα να παικτεί η φάση, γιατί ο παίκτης δεν ανάσενε καθόλου.  Από ότι έμαθα στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα οπού νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ, έκανε αξονική και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο, μου συνέβη για πρώτη φορά, το καλό είναι ότι ήμασταν εκεί και το αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. Αφού μπορούμε, να το κάνουμε. Οι διαιτητές που μπορούν να βοηθήσουν να μην φοβούνται, γιατί τα δευτερόλεπτά είναι κρίσιμα».

 

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…