Διαχωρίζεται από τον Άδωνη και την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ ο Μεϊμαράκης

«Η ακροδεξιά δεν έχει θέση εντός του κόμματος» λέει ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

4730396

Κίνηση διαφοροποίησης από την κεντρική γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ και την κάλυψη που η τελευταία προσφέρει στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος, έκανε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ.

«Καμία ακραία και λαϊκιστική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από τη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του News24/7.

Ο κ. Μεϊμαράκης τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου και δήλωσε ότι θα ξαναέκανε ό,τι έκανε το 2015. «Πρέπει να μείνουν τα εθνικά θέματα εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης», τόνισε.

Για το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης, ο κύριος Μεϊμαράκης δήλωσε: «Οι πρωτοβουλίες για την εθνική συνεννόηση ανήκουν πάντα στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έχει την άνεση και χρειάζεται να έχει το μεγαλείο να κάνει τέτοιες κινήσεις. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό. Όχι μόνο για το εθνικό θέμα, το μακεδονικό, αλλά και για άλλα θέματα είναι καλό να υπάρχει συνεννόηση. Η ΝΔ έχει ανταποκριθεί και έχει δείξει καλή διάθεση. Επειδή πάμε σε εκλογές αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια συνεννόησης. Το εθνικά θέματα πρέπει να μείνουν εκτός προεκλογικής αντιπαράθεσης. Πρώτο στάδιο είναι η συνεννόηση, η συναίνεση έρχεται μετά, αν έρθει. Συνεννόηση όμως δεν σημαίνει πλαδαρή εκλογική μάχη Έχω τη δική μου προσωπική άποψη για τα ζητήματα αντιμετώπισης της κρίσης. Η κοινωνική πλειοψηφία θα ήθελε συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα. Για τα θέματα διαφθοράς δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, πρέπει να τα προχωρούμε. Όταν συνεννοούμαστε έχουμε επιτυχίες».

Σχετικά με τις εκλογές του 2015, είπε: «Έχουμε ξεπεράσει τις διαχωριστικές γραμμές Δεξιά-Κεντροαριστερά από τότε που επιβλήθηκε η αντίθεση μνημόνιο/αντιμνημόνιο. Μετά το εξάμηνο Βαρουφάκη η ΝΔ συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της χώρας στην ευρωζώνη και στην αποτροπή μιας άτακτης αποχώρησης. Πάλι το ίδιο θα έκανα αν ξαναβρισκόμασταν σε μια τέτοια συνθήκη. Όποιοι δεν συμφωνούν ας δουν τι γίνεται σήμερα στη Βρετανία. Εδώ και δυο χρόνια συζητούν να φύγουν από την ΕΕ και αδειάζουν τα ράφια στα σούπερμάρκετ. Ο ίδιος ο Ολάντ είχε πει ότι ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής στην Ελλάδα το 2015 ήταν ο Πρ. Παυλόπουλος. Το έχει πει και ο Γιούνκερ. Κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη. Ορθώς πράξαμε. Ψηφίσαμε συμφωνία για να μείνει η χώρα στο σκληρό πυρήνα του ευρώ με τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα σε εκλογές, επειδή είχε χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή.»

Ο κύριος Μεϊμαράκης μίλησε, επίσης, για την ιδεολογία της ΝΔ, σημειώνοντας: «Πρέπει να εκφράσουμε το μέσο Έλληνα πολίτη που θέλει να είναι στην Ευρώπη, που θέλει σταθερό φορολογικό πλαίσιο, πάταξη της εγκληματικότητας. Καμιά ακραία και λαϊκιστική άποψη δεν μπορεί να εκφραστεί από τη ΝΔ. Μιλώ για τον μεσαίο χώρο ως κοινωνική προσέγγιση. Ο μέσος Έλληνας πολίτης επιθυμεί σύνθεση για να προχωρήσουμε μπροστά.»

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε: «Δεν έχει πει επισήμως το κόμμα ότι τον ψηφίζουμε, ότι θα στηρίξουμε την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου στην προεδρία της δημοκρατίας, αλλά φαίνεται προς τα εκεί πάμε. Είναι ένας πολύ επιτυχημένος πρόεδρος ο οποίος θα μπορεί να έχει μία ακόμη θητεία. Δεν έχω κρύψει την άποψή μου γι αυτό.»

Αναφορικά με τις ευρω-εκλογές, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής δήλωσε: «Ο πήχης είναι να καταγραφεί η πιο μεγάλη νίκη για τη ΝΔ. Δεν υπάρχει επικεφαλής του ευρω-ψηφοδελτίου, είμαστε όλοι υποψήφιοι ισότιμοι και διεκδικούμε τον σταυρό. Ποτέ δεν ζήτησα τον αποκλεισμό κανενός (σ.σ σε ερώτηση για τον Γ. Αυτιά), διαβάζω διάφορα που γράφονται και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου, τους υποψηφίους τους μαθαίνω από τις εφημερίδες.

Εκφράζω τη δική μου πρόταση και πολιτική στο εσωτερικό της ΝΔ, δεν μετέχω στην ηγετική ομάδα. Δεν συμμετείχα στη διαμόρφωση του ευρω-ψηφοδελτίου, πειθαρχώ στις αποφάσεις της ηγεσίας, είναι καταγεγραμμένες οι πολιτικές θέσεις μου. Είμαι ένας διαφορετικός πόλος, ως προς τα πρόσωπα που αναφέρατε (σσ Άδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης). Δεν υπάρχουν πλέον οι διαχωριστικές γραμμές δεξιάς-κέντρου – αριστεράς όπως τις γνωρίσαμε, οι διαχωριστικές γραμμές είναι κοινωνικοπολιτικές και μπορώ να βρω πολίτες με ίδιες στη δεξιά, στην αριστερά και στο κέντρο.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας της κεντροδεξιάς με την ακροδεξιά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Θα ήθελα να έχει έναν κεντρικό ευρωπαϊκό ρόλο η Α. Μέρκελ και μετά το τέλος της θητείας της στην καγκελαρία της Γερμανίας.»

Τέλος, σχετικά με το Νόμπελ Ειρήνης, ο κύριος Μεϊμαράκης σχολίασε: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η πρόταση για το Νόμπελ (σ.σ. υποψηφιότητα Τσίπρα-Ζάεφ) μπορεί να υποστηριχθεί από πολλές πολιτικές δυνάμεις και αυτό συμβαίνει. Το ΕΛΚ ήταν απέναντι στη ΝΔ στο Βουκουρέστι

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

in.gr

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

«Πάντως τα "συμφέροντα" που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο», αναφέρεται…

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

5367790

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

6028608

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

«Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Δεν είναι σκοπός για μένα…