Newsroom

Newsroom

Διαχειριστικό έλεγχο για το ΤΤ ζητά με εξώδικο η Ένωση Μετόχων

Στην αντεπίθεση περνά η Ένωση Μετόχων και Φίλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) , με αφορμή τις εξελίξεις στο ΤΤ. Με…

Στην αντεπίθεση περνά η Ένωση Μετόχων και Φίλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) , με αφορμή τις εξελίξεις στο ΤΤ. Με εξώδικο που απέστειλε προς το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και το ΔΣ, ζητά να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος για ολόκληρη την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΤΤ.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει όλες τις διοικητικές αποφάσεις και τη ροή του χρήματος. «Οι μικρομέτοχοι, αλλά και ο Ελληνικός λαός υποχρεούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και η πολιτεία υποχρεούται να ρίξει άπλετο φως», αναφέρεται στην εξώδικη διαμαρτυρία.

Στο εξώδικο γίνεται ακόμη λόγος για την απόκρυψη από την πλευρά της ΤτΕ, των αποτελεσμάτων των μελετών της εταιρείας Alvarez & Marsal, Black Rock, και Deloitte & Touche, οι οποίες είναι ευνοϊκές για το ΤΤ, σε σχέση με τις άλλες τράπεζες που κρίθηκαν βιώσιμες.

Το ΗΟΤDOC είχε αποκαλύψει σε παλιότερα τεύχη πως μεθοδεύτηκε το ξεπούλημα του ΤΤ. Απόρρητη έκθεση της εταιρείας Alvarez & Marsal για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήριζε υπό προϋποθέσεις βιώσιμο το ΤΤ, δίχως να χρειάζεται να προχωρήσει σε εκκαθάριση ή διαχωρισμό του ΤΤ σε «good» και «bad bank».

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την έκθεση της Blackrock. H έκθεση περιλάμβανε τέσσερα σενάρια για τη βιωσιμότητα του ΤΤ, σύμφωνα με τα οποία, το ΤΤ ήταν βιώσιμο. Και σίγουρα σε πολύ καλύτερη μοίρα από άλλα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κατά ένα παράξενο λόγο όμως καμία από τις δύο μελέτες δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Τα αποτελέσματα της Blackrock επιβεβαιώνουν πανηγυρικά και δύο μελέτες οικονομικών αναλυτών του ΤΤ, σύμφωνα με τις οποίες το Ταμιευτήριο ήταν και είναι απολύτως βιώσιμο.

Διαβάστε σχετικά

Η απόρρητη έκθεση που χαρακτηρίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βιώσιμο


Η απόρρητη έκθεση της Black Rock για το ΤΤ


Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…