Διαγραφή χρεών από την ΝΔ για τα πατριωτικά χάπενιγκ

Ο πήχης της γραφικότητας για τα πατριωτικά χάπενινγκ έχει μπει πολύ ψηλά από την  ΝΔ. Διαγραφή χρεών στο Δήμο Σαλαμίνας για την επέτειο της ναυμαχίας ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος.

4984218

Η αλήθεια είναι πως συγκυρία για τέτοιου είδους πατριωτικά χάπενινγκ είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την παρούσα κυβέρνηση, αφού ο προεκλογικός της αγώνας στηρίχθηκε στους ”Μακεδονομάχους” κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η θητεία της συμπίπτει με την  επέτειο από το 1821, όσο και από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Έτσι λοιπόν, ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος,  ανακοίνωσε σε ομιλία του ότι ο Δήμος Σαλαμίνας απαλλάσσεται από χρέος ύψους 2,4  προς την ΕΥΔΑΠ. Φαίνεται ότι η ΝΔ αποφάσισε να μας απελευθερώσει από τα δεσμά δήμο το δήμο και μπράβο της.

Προσπαθώντας να ”χρυσώσει το χάπι’‘ , ο Θεοδωρικάκος έσπευσε να προσθέσει πως πρόκειται για μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου 40 εκ. ευρώ που αφορά και άλλους δήμους, η ουσία ωστόσο μένει, ότι δηλαδή τα τεράστια προβλήματα υπερχρέωσης των δήμων, που σχετίζονται τόσο με την ασφυξία στην κρατική χρηματοδότηση, όσο και με το γενικότερο προσανατολισμό τους υπέρ των ιδιωτών και γενικότερα της “ανταγωνιστικότητας” αντιμετωπίζονται με λογικές “ευεργετισμού”. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτσι δημιουργείται ένα προηγούμενο που σίγουρα θα ήθελαν να ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, όπου συνέβησαν γεγονότα εξαιρετικής σημασίας. Φυσικά δεν τολμούμε να σκεφτούμε πόσο θα έρθει το νερό στο Μεσολόγγι, όπου όλοι ξέρουμε πώς κατέληξε η πολιορκία του Κιουταχή…

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…