Διαγραφή για όσους δεν ψηφίσουν την τροπολογία ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή για τον μη υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης

nd 1

Λίγη ώρα πριν από τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας της τροπολογίας Αυγενάκη που μετατρέπει την ποινή υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ- Ξάνθη, στο κυβερνών κόμμα έχει σημάνει συναγερμός κομματικής πειθαρχίας.

Το μήνυμα του Μαξίμου αν και δεν το λέει ξεκάθαρα, υπονοεί διαγραφές σε περίπτωση που βουλευτές του κόμματος τηρήσουν άλλη γραμμή στην ονομαστική ψηφοφορία. Άλλωστε, η χθεσινή διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ, ήταν και ένα έμμεσο μήνυμα στα μέλη του κυβερνώντος κόμματος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρχει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία» ανέφερε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ωστόσο δεν απέκλεισε να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

«Το θέμα του ποδοσφαίρου δεν προκάλεσε κυβερνητική κρίση» ανέφερε ο Στ. Πέτσας, προσπαθώντας να δώσει μια εικόνα κυβερνητικής ομαλότητας μετά το χάος και τους απαράδεκτους χειρισμούς, που προκάλεσαν τη δυσφορία της κοινής γνώμης και την οργή των εμπλεκόμενων φιλάθλων, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να ανταλλάσσουν σκληρές ανακοινώσεις.   

«Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή με τη νομοθετική πρωτοβουλία που είναι στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα δείτε στο επόμενο διάστημα  σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισης του επομένως θα ήθελα να επιφυλαχτώ σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο τα οποία δε σχετίζονται με ποινές μόνο αλλά με ολόκληρη οργάνωση», είπε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το αίτημα για ονομαστική κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση προανήγγειλαν χθες ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…