Άδωνης – Βορίδης: Από το χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη σε καβγά για την κάνναβη και τον Καρανίκα 

Αλλεπάλληλες κωλοτούμπες γύρω από τη θέση τους για τη φαρμακευτική κάνναβη έχουν κάνει Άδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, με τη σημερινή μέρα να τους βρίσκει «τσακωμένους», καθώς η σύγκρουση συμφερόντων τους έφερε σε διαφορετικά στρατόπεδα. Στο παρελθόν έχουν και οι δύο αποκηρύξει και αποθεώσει τη φαρμακευτική κάνναβη, ανάλογα με το αν στην εξουσία βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Νέα Δημοκρατία.

adonis voridis Medium 1

Ρήγμα δημιουργήθηκε μεταξύ των άλλοτε πολιτικών «αδερφών» Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη στο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Μπορεί αυτή η σχέση πολιτικής συμπόρευσης να έχει βαθιές ρίζες, καθώς οι δύο νυν υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετακόμισαν «πακέτο» από το ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να μην έχουν ενιαία γραμμή, παρά το γεγονός ότι και οι δύο συνεχίζουν να εκπροσωπούν τις πιο συντηρητικές φωνές εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Τελευταία αφορμή στάθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με σκοπό τη διευκόλυνση της εξαγωγής των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του news247, ο Άδωνης Γεωργιάδης παρουσίασε το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο, μνημονεύοντας μάλιστα τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα, που ήταν ο εμπνευστής του φιλόδοξου σχεδίου προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάκης Βορίδης ζήτησε το λόγο μετά τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον οποίο και αποκάλεσε «κύριο υπουργό Ανάπτυξης». Σε μια τοποθέτηση 15 λεπτών, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για εμπόριο ναρκωτικών με τις ευλογίες του κράτους, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά εμφανώς ενοχλημένος σε αντίστοιχο ύφος στον «κύριο υπουργό των Εσωτερικών», υπερασπιζόμενος το νομοθέτημα του. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να απάντησε συγκαταβατικά στον Μάκη Βορίδη, λέγοντας πως κατανοεί τη στάση του καθώς απευθύνεται σε συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο και τον διαβεβαίωσε «πως στη δική του εκλογική περιφέρεια δε θα γίνουν τέτοιες επενδύσεις».

Άδωνης: Η πρώτη επένδυση που διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φέρει στην Ελλάδα είναι ο μπάφος

Αν και ο Άδωνης Γεωργιάδης εμφανίζεται σήμερα υπέρμαχος των επενδύσεων που έχουν να κάνουν με τη φαρμακευτική κάνναβη, στο παρελθόν υπήρξε μεγάλος πολέμιος της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, λέγοντας μάλιστα από το βήμα αγαπημένου του τηλεπαραθύρου στον ΣΚΑΪ ότι «η πρώτη επένδυση που διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φέρει στην Ελλάδα είναι ο μπάφος, πολύ ταιριαστό με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ».

Το ιδεολογικό του ζήτημα φαίνεται να ξεπέρασε όμως πολύ γρήγορα, όταν από τη θέση του υπουργού Επενδύσεων και Ανάπτυξης ήταν παρών στα εγκαίνια της πρώτης εγκατάστασης φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, καλωσορίζοντας την ισραηλινή εταιρεία Tikun Olam.

Βορίδης: Όσοι ασχολούνται με την κάνναβη θα είναι αρκετά “happy” με την κυβέρνηση της ΝΔ

Ο Μάκης Βορίδης, με τη σειρά του, φαίνεται να επιστρέφει στις αρχικές του θέσεις για τη φαρμακευτική κάνναβη, ωστόσο στο πρόσφατο παρελθόν έκανε μια μικρή… παράκαμψη.

Ενώ από το 2018 εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για νομοθέτηση «ανεξέλεγκτης καλλιέργειας χασίς», δύο χρόνια μετά, από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έλεγε ότι «όσοι ασχολούνται με την κάνναβη θα είναι αρκετά “happy” με την κυβέρνηση της ΝΔ», όπως μετέδιδε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το βήμα του 8ου συνεδρίου Αγροτεχνολογίας.

 

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…