Διάγγελμα Τραμπ: Τελεσίγραφο στο Ιράν και περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μ. Ανατολή

Το διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στο Ιράν. Την ίδια ώρα Ρωσία και Τουρκία απηύθηναν έκκληση σε ΗΠΑ και Ιράν να δώσουν προτεραιότητα στη διπλωματία.  

AP Trump

Λίγες ώρες μετά τις ιρανικές επιθέσεις σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα στους πολίτες των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε περισσότερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν έναν πανίσχυρο στρατό, τον οποίον δεν θέλουν προς το παρόν να χρησιμοποιήσουν. Ταυτόχρονα ωστόσο, απηύθυνε τελεσίγραφο προς το ιρανικό καθεστώς, εμμέσως και προς το Ιράκ, για αλλαγή πολιτικής. Παράλληλα σημείωσε ότι δεν σημειώθηκαν αμερικανικές ή ιρακινές απώλειες στις επιθέσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ

Είμαι ιδιαιτέρα ευτυχής που σας ενημερώνω για το ότι ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να είναι ευγνώμων γιατί οι αμερικανοί και ιρακινοί στρατιώτες δεν επλήγησαν από τις επιθέσεις. Όλοι οι στρατιώτες είναι ασφαλείς, καταγράφηκαν μόνο μερικές ζημιές. Το Ιράν εμφανίζεται να υποχωρεί, κάτι θετικό για τον κόσμο. Κανείς αμερικανός ή ιρακινός δεν απώλεσε τη ζωή του, λόγω των προφυλάξεων που λάβαμε. Χαιρετίζω τους αμερικανούς που φορούν τη στολή γιατί εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν κατορθώσει να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Στο παρελθόν το Ιράν απειλούσε τον πολιτισμένο κόσμο, εμείς αυτό ποτέ δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ εξουδετέρωσε τον τρομοκράτη Σουλεϊμανί, με δική μου εντολή. Ήταν υπεύθυνος για ορισμένες από τις χειρότερες επιθέσεις που είδαμε ποτέ. Εκπαίδευε τρομοκράτες και τροφοδοτούσε πολέμους στην περιοχή. Δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους. Ενορχήστρωσε τη βίαιη επίθεση στην πρεσβεία μας στη Βαγδάτη ενώ προετοίμαζε κι άλλες επιθέσεις.Αντί να πουν ευχαριστώ στις ΗΠΑ, ισχυρίζονται ακόμα ότι πρέπει να εξοντωθούν οι Αμερικανοί.

Αυτή η πολιτική φτάνει στο τέλος. Το Ιράν έχει ένα ξεκάθαρο μονοπάτι να ακολουθήσει. Πρέπει να σταματήσει την υποστήριξή του προς την τρομοκρατία. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επωφεληθούμε απο τα ερείπια της συμφωνίας του 2013, ώστε να κάνουμε μια νέα συμφωνία για έναν κόσμο πιο ασφαλή, ώστε και το Ιράν να ανθίσει και να επωφεληθεί από τις δυνατότητές του. Δεν μπορεί να κυριαρχήσει η σταθερότητα, όσο το Ιράν επιμένει σε αυτήν την πολιτική.

«Η δική σας καμπάνια τρομοκρατίας δεν θα γίνει περαιτέρω ανεκτή», θα πρέπει να είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλει ο πολιτισμένος κόσμος. Ζητώ από το ΝΑΤΟ περισσότερη εμπλοκή στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής.

Οι ΗΠΑ είναι ισχυρότερες από ποτέ. Οι πύραυλοί μας είναι θανάσιμοι και γρήγοροι, έχουμε και τη νέα γενιά πυραύλων. Το γεγονός πως έχουμε όλον αυτόν τον εξοπλισμό δεν σημαίνει το ότι θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Πριν από 3 μήνες καταστρέψαμε το 100% του Χαλιφάτου, σκοτώσαμε τον ηγέτη του, τον Αλ Μπαγκντάντι (υπεύθυνο για εκατοντάδες θανάτους). Δεκάδες χιλιάδες μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν στη θητεία μου. Η καταστροφή του ISΙS είναι καλό στοιχείο για το Ιράν.

Τουρκία και Ρωσία κάλεσαν τις ΗΠΑ και το Ιράν να δώσουν προτεραιότητα στη διπλωματία

Η Τουρκία και η Ρωσία απηύθυναν έκκληση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν να δώσουν προτεραιότητα στη διπλωματία και να αποκλιμακώσουν την ένταση, προειδοποιώντας ότι η ανταλλαγή επιθέσεων εκ μέρους της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνης θα προκαλέσουν έναν νέο κύκλο αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

Η κοινή έκκληση ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη.

Στην έκκληση των δύο προέδρων που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι η Ρωσία και η Τουρκία ανησυχούν για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν καθώς και για τις αρνητικές συνέπειες που έχει για το Ιράκ. Παράλληλα Μόσχα και Άγκυρα αξιολογούν την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, ως πράξη που υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…