Διάγγελμα για τα επεισόδια από Μητσοτάκη «καλησπέρα και καλή βραδιά»

Αφού πρώτα η κυβέρνηση δημιούργησε αστυνομοκρατία -ένταση- χρησιμοποιώντας βία  στην Ν. Σμύρνη, αλλά και αποκλεισμό στο ΑΠΘ που ματαιώθηκε μετά από τις αντιδράσεις την τελευταία στιγμή, τώρα ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του εξπρές μήνυμα μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και ανέφερε ότι η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

5060524

Το διάγγελμα εξπρές του πρωθυπουργού φάνηκε να είναι λιγάκι στημένο.. καθώς δύο μέρες πριν, ο Πρωθυπουργός δεν βρήκε να πει μία λέξη για τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και τις εικόνες αστυνομικής βίας και καταστολής που προκάλεσαν σοκ και καταγγέλθηκαν μέχρι και από βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησής του.

Σήμερα, ωστόσο, μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τους για ευθύνες στην διάδοση του κορονοϊού που “δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά για να καταδικάσει την επίθεση σε αστυνομικό μετά από τη μεγαλειώδη πορεία στη Νέα Σμύρνη, με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μοιάζει σαν να ήταν έτοιμο ήδη, αφού γυρίστηκε και ανέβηκε στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα σε χρόνο dt.

Μάλιστα σε αυστηρό τόνο στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι “κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας”, σαν να εννοεί  ότι τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης προχθές ήταν η αρχή;  

Όπως και να έχει η  λογική των αντιποίνων στα θύματα βίας, αφορά μόνο όσους ποντάρουν στην ένταση προσδοκώντας μικροπολιτικά οφέλη. Και σε αυτό έχει επενδύσει η κυβέρνηση για να δικαιώσει  το αφήγημα του πρωθυπουργού, που εγγυάται την ασφάλεια όλων μας. Κανείς τραυματίας δεν είναι λύση. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να νοιάζει και πολύ την κυβέρνηση. Για αυτό το διάγγελμα εξπρές-καλησπέρα και καλή βραδιά…