Newsroom

Newsroom

Διάγγελμα από την… παραλία του Μαξίμου;

«Θόρυβο» στα social media έχει προκαλέσει η χθεσινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός δεν πραγματοποίησε το διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι η μεταδιδόμενη εικόνα ήταν αποτέλεσμα «γυρίσματος» σε green box.

mitsotakis2 1

Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το διάγγελμά του την Τετάρτη να μην είπε κάτι καινούργιο παρά μόνο ίσως ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να επιλυθούν οι διαφορές με τη γείτονα, αυτό όμως που απασχολεί τα social media είναι το που βρισκόταν όταν έγραψε το video.

Κι αυτό γιατί τεχνικοί της τηλεόρασης εκτιμούν ότι το φόντο στο διάγγελμα Μητσοτάκη δεν ήταν φυσικό αλλά green box. Δηλαδή αλλού γυρίστηκε το video σε πράσινο φόντο και στη συνέχεια έγινε ένθεση της φωτογραφίας του γραφείου του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα αναφέρουν ότι οποιοσδήποτε με εμπειρία σε keying σε green και blue screen βλέπει τη διαφορά ειδικά στο μαλλί αλλά και ότι το βάθος πεδίου για τέτοια απόσταση και φωτισμό στο background είναι απλά αστεία ψεύτικο.

Οποιοσδήποτε με εμπειρία βλέπει, ειδικά στο μαλλί πως είναι green screen. Επίσης το βάθος πεδίου για τέτοια απόσταση και φωτισμό στο background είναι απλά αστεία ψεύτικο.

Φυσικά για τις εξελίξεις στην ελληνοτουρκική κρίση με την προκλητικότητα των Τούρκων στην ανατολική Μεσόγειο σημασία έχουν τα λόγια του πρωθυπουργού.

Όταν όμως αυτός σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βρίσκεται σε διακοπές εν μέσω κρίσης, αλλά θέλει να δείξει στους πολίτες ότι εργάζεται σκληρά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου στο γραφείο του, το γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επικοινωνιακή κοροϊδία, κάτι βέβαια στο οποίο επιδίδονται μετά μανίας τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Βέβαια το κυβερνητικό κόμμα πριν κερδίσει τις εκλογές του περυσινού Ιουλίου είχε ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιεί την τεχνική του green screen όχι μόνο για τις ομιλίες του Κυριάκου αλλά και για τις δηλώσεις των τομεαρχών της θέλοντας να επενδύσει επικοινωνιακά.

Όταν όμως ο πρωθυπουργός θέλει ψευδώς να δείξει ότι εργάζεται στο γραφείο του μάλλον αποδεικνύει ότι έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς.

Πηγή: documentonews.gr

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…