Διαφθορά και Μητσοτάκης

Λέγεται ότι από όλες τις αρπαχτές στα δημόσια ταμεία, όπως αυτές του αρίστου Πάτση, που έγινε και επισήμως καθεστωτικός τοκογλύφος, τις απευθείας αναθέσεις, και τις κοψοχρονιά ιδιωτικοποιήσεις έχει το ποσοστό του ο Μητσοτάκης.

patsis mitsotakis

«Λέγεται» λέμε, μια επίμονη φήμη αναφέρουμε, μην έχουμε τίποτα κραυγές, αγωγές και προσαγωγές. Δεν μπορεί να υιοθετήσει κανείς τέτοιες βαριές κατηγορίες για τον υπεράνω υποψίας πρωθυπουργό της χώρας. Θα πέσει το σπίτι του Βολτέρου να τον πλακώσει αν δεν έχει στοιχεία.

Μια όμως και περί ποσοστών ο λόγος, λέγεται επίσης ότι ο Μητσοτάκης έχει κάποιο ποσοστό ευθύνης για όλα αυτά τα ληστρικά. Αυτός έδωσε πράσινο φως στις απευθείας αναθέσεις. Αυτός περιβάλλει με τη στοργή του τον κάθε Πιερρακάκη, που περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον κάθε Πάτση και υπογράφει διατακτικές εκατομμυρίων. Αυτός αγκάλιασε τον Δημητριάδη, που είναι χωμένος μέχρι τον λαιμό στα περίεργα και σκοτεινά του Predator. Αυτός στηρίζει τον Άδωνι επί των εκποιήσεων της δημόσιας περιουσίας.

Ων ουκ έστι αριθμός οι αποχρώσες ενδείξεις ότι ο Μητσοτάκης έχει ποσοστό ευθύνης για το πάρτι. Και όχι απλώς ποσοστό, κύριος μέτοχος είναι στη Διαφθορά Α.Ε. Γιατί ως πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη για κάθε ευρώ που τσεπώνουν οι άριστοι. Αλλά και γιατί όποια πέτρα να σηκώσεις, δικούς του έμπιστους βρίσκεις. Και κάθε φορά πρέπει να αποκαλυφθούν όλες οι πλευρές κάθε σκανδάλου για να δεήσει να αποβάλει από τη συνομοταξία των αρίστων τους ενόχους. Τους στηρίζει μέχρι τελευταίου ψέματος.

Τους τιμωρεί, σου λέει ο άλλος. Λάθος! Δεν τους τιμωρεί. Κρύβεται πίσω από την τιμωρία τους. Ένοχοι, αλλά και αποδιοπομπαίοι τράγοι όσοι συλλαμβάνονται από ΜΜΕ και αντιπολίτευση να ξεκοκαλίζουν τη γίδα. Ζούμε άλλη μια ιστορική πρωτοτυπία στις μέρες του Μητσοτάκη: μέσα σε ένα όργιο διαφθοράς, να εμφανίζεται ως αδιάφθορος ο αρχηγός των διεφθαρμένων. Ο Πάτσης πίνει, ο Πιερρακάκης κερνάει κι ο Μητσοτάκης κάνει τα στραβά μάτια. Κι όταν μας πλημμυρίσει η μπόχα, αυτός αναλαμβάνει την… κάθαρση.

Εν ολίγοις, κηπουρός της διαφθοράς είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Στο θερμοκήπιό του καλλιεργούνται Πάτσηδες, Πιερρακάκηδες, Μαραβέγιες και Σία. Που πάει να πει ότι δεν αρκεί να ξεριζώσουμε τα σαρκοβόρα μπουμπούκια. Τον κηπουρό πρέπει να ξαποστείλουμε…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...