Newsroom

Newsroom

Διαφορά εκτιμήσεων ΕΛΑΣ – ιατροδικαστών για το θάνατο του 19χρονου

Το πόρισμα των ιατροδικαστών, κ. Γιώργου Ντιλέρνια και κ. Σουλτάνας Μαριανού, που διέρρευσε χθες Παρασκευή, αναφέρει ως αιτία θανάτου “βαριά…

Το πόρισμα των ιατροδικαστών, κ. Γιώργου Ντιλέρνια και κ. Σουλτάνας Μαριανού, που διέρρευσε χθες Παρασκευή, αναφέρει ως αιτία θανάτου “βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προήλθε από πτώση”. Επίσης, αναφέρει ότι στο πόδι του νεαρού δεν υπήρχε κανένα σημάδι, κάτι που θέτει την ιατροδικαστική έκθεση απέναντι στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα των ιατροδικαστών κ. Γιώργου Ντιλέρνια και κ. Σουλτάνας Μαριανού , όπως δημοσιεύτηκε στο «Βήμα», αναφέρει ότι το πτώμα είχε ορισμένες εκχυμώσεις στο βραχίονα, μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα. Δεν έφερε ενδείξεις από άλλα χτυπήματα σε ζωτικά σημεία, ούτε είχε μώλωπα στα πόδια, κάτι που δεν επιβεβαιώνει τα αρχικά στοιχεία πραγματογνωμοσύνης σύμφωνα με τα οποία «το πόδι τού 19χρονου παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών και με βάση τα ευρήματα της νεκροψίας, ο ελεγκτής θα πρέπει να προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε το λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα.

Κατά το ίδιο ιατροδικαστικό πόρισμα, και πάντα όπως δημοσιεύεται στο «Βήμα», ο 19άχρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο, πιθανόν επειδή σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι ιατροδικαστές επισήμαναν ότι δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ο Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα, αφού αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» παρά μόνο αν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Το πόρισμα των κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων.

Τι λέει η πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ

Διαφορετικές εκτιμήσεις περιέχονται στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης της ΕΛΑΣ, που είχε βασιστεί, νωρίτερα την ίδια μέρα, σε αναπαράσταση των γεγονότων μέσα στο ίδιο τρόλεϊ.
Σύμφωνα με την έκθεση «ο 19χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του “πιάσει” το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί, έπεσε».

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…