Newsroom

Newsroom

Διαφωνούν Ισραήλ-Παλαιστίνη για τα αίτια του θανάτου Παλαιστίνιου υπουργού

Σε καρδιακή προσβολή που προκλήθηκε από καρδιακό νόσημα από το οποίο ήδη έπασχε, σε συνδυασμό με το στρες που υπέστη…

palestinian minister

Σε καρδιακή προσβολή που προκλήθηκε από καρδιακό νόσημα από το οποίο ήδη έπασχε, σε συνδυασμό με το στρες που υπέστη όταν Ισραηλινός στρατιώτης τον έπιασε από το λαιμό, αποδίδει ισραηλινή ιατρική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters το θάνατο του Παλαιστίνιου υπουργού που εξέπνευσε την Τετάρτη μετά από συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες.

Αντίθετα, μετά από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του υπουργού Αμπού Έιν, ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι Iορδανοί και Παλαιστίνιοι γιατροί έκριναν ότι κατέληξε έπειτα από χτύπημα που δέχτηκε σε συνδυασμό με την εισπνοή δακρυγόνων και επειδή δεν του παρασχέθηκε έγκαιρα ιατρική φροντίδα.

Οι διαδηλωτές-ακτιβιστές της «Επιτροπής ενάντια στο Τείχος και τους Εποικισμούς», μίας κυβερνητικής οργάνωσης διαμαρτυρίας της οποίας ήταν επικεφαλής ο Αμπού Έιν, μετέβαιναν σε σημείο κοντά σε ισραηλινό οικισμό για να διαδηλώσουν και να πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση, όταν κλήθηκαν να σταματήσουν σε οδόφραγμα του ισραηλινού στρατού. Αυτό στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσουν συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων ένας συνοριακός αστυνομικός έσπρωξε τον Αμπού Έιν και τον άρπαξε από τον λαιμό με το ένα χέρι του, κρατώντας τον σφικτά. Λίγα λεπτά αργότερα, ο υπουργός έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος κρατώντας το στήθος του. Λίγο μετά απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο, αλλά εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στη γειτονική Ραμάλα στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…