Διαδηλωτές χάλασαν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής

Σε «φιάσκο» κατέληξε η προσπάθεια της φασιστικής ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ να πραγματοποιήσει την προεκλογική της φιέστα στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου στον Κολωνό, το βράδυ της Παρασκευής. 

5ce0068b825e634b2c7431c3

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, «ο υπόδικος Κασιδιάρης βρέθηκε να μιλάει μπροστά σε πενήντα τραμπούκους, απολύτως απομονωμένος από τον κόσμο της γειτονιάς. Ο λαός του Κολωνού και της Αθήνας τον αγνόησε!».

Η δημοτική κίνηση με υποψήφια δήμαρχο την δασκάλα Ντίνα Ρέππα, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Η μαζική και δυναμική διαδήλωση στους δρόμους της Ακαδημίας Πλάτωνα ακύρωσαν τα σχέδια τους. Το αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό κίνημα της πόλης, το νεολαϊστικό κίνημα, οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σωματεία και μαζικοί φορείς της γειτονιάς συμμετείχαν την Παρασκευή 17 Μαΐου σε μαχητική διαδήλωση στη γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνα ενάντια στο ρατσιστικό μίσος. Και άφησαν το αποτύπωμα στη γειτονιά: «Ούτε σπιθαμή γης στους νεοναζί δολοφόνους, δεν θα περάσει ο φασισμός».

Παρ’ όλη την πρωτοφανή προστασία και περιφρούρηση που παρείχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο της Όλγας Γεροβασίλη, στους υπόδικους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, του Λουκμάν και δεκάδων μεταναστών και αγωνιστών της αριστεράς, τα σχέδια τους απέτυχαν πλήρως. Από νωρίς το μεσημέρι κλούβες, δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ και ασφαλίτες, απέκλεισαν τους δρόμους στις γειτονιές της Ακαδημίας Πλάτωνα και του Κολωνού προσπαθώντας να σπείρουν τρομοκρατία, έκοψαν την είσοδο σε λεωφόρο Καβάλας, οδό Σπύρου Πάτση, Πλάτωνος και Παλαμηδίου όπου υπήρχαν διαδηλωτές, με στόχο να υψώσουν τείχος προστασίας για τους φασίστες γύρω από την πλατεία Αγίου Γεωργίου. Δεν τα κατάφεραν.

Τις προηγούμενες ημέρες το αντιφασιστικό κίνημα της γειτονιάς, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων, ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Αριστοτέλης», το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, ο Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, η ομάδα του 4ου διαμερίσματος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο, με ανακοινώσεις, καλέσματα, χιλιάδες τρυκάκια, κινητή μικροφωνική με μηχανές και αυτοκίνητα, ενημέρωναν τις γειτονιές και καλούσαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Παράλληλα, με κοινό τους κάλεσμα στη συγκέντρωση στην πλατεία και στην προσυγκέντρωση στον Κεραμεικό καλούσαν από τις 4.30 μμ ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος – Antinazi Zone – Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό – Συντονισμός για το προσφυγικό μεταναστευτικό – Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα – Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού και στήριζαν: Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε – Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα – Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα- Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση- Ξεκίνημα – ΟΕΝ – Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας – ΟΚΔΕ Σπάρτακος – Νέο Αριστερό Ρεύμα – Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση – Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, ενώ η ΚΕΕΡΦΑ καλούσε χωριστά στο μετρό Μεταξουργείο στις 6.00 μμ

Από το Γεωπονικό πανεπιστήμιο, το Αρχαιολογικό Πάρκο, το σταθμό του Κεραμεικού, οι συγκεντρωμένοι ενώθηκαν και η πλατεία περικυκλώθηκε από εκατοντάδες αντιφασίστες που διαδήλωσαν ενάντια στη σύναξη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.»

Έκαψαν ψηφοδέλτια στην Καλλιθέα 

Την Παρασκευή το βράδυ, άγνωστοι εισέβαλανστο κτίριο του δήμου της Καλλιθέας όπου φυλάσσονταν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές και κατέστρεψαν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με το Kallitheaonline, λίγο πριν 10 το βράδυ , τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους προσέγγισαν κτίριο του δήμου στο οποίο φυλάσσονται τα ψηφοδέλτια.

Ο φύλακας αιφνιδιάσθηκε από την παρουσία των ατόμων. Εκείνα του ζήτησαν να μην εμπλακεί, λέγοντας του ότι δεν θα τον πειράξουν και κατευθύνθηκαν στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκονταν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα».

Εκεί περιέλουσαν τα περίπου 92.000 ψηφοδέλτια με φαρμακευτικό υγρό, συγκεκριμένα Betadine, αποχώρησαν από το κτίριο και διέφυγαν επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη.