Διαδήλωση στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, υπέρ των “πράσινων” τρόπων μεταφοράς

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στη Φρανκφούρτη, για να ζητήσουν από την αυτοκινητοβιομηχανία να δώσει έμφαση σε οχήματα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, κατά την πρώτη ημέρα που άνοιξε για το κοινό η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου ΙΑΑ.

AP Frankfurt

Οι οργανωτές ανέφεραν ότι περίπου 25.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο της έκθεσης και από αυτούς οι 18.000 έφτασαν εκεί με ποδήλατα.

Η αστυνομία έκλεισε μεγάλα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Α661 και Α648 ώστε να περάσουν με ασφάλεια τα κύματα των ποδηλατών.

Οι οργανωτές ζητούν από την κυβέρνηση να προωθήσει τρόπους μεταφοράς πιο φιλικούς για το περιβάλλον από τα βενζινοκίνητα και ντιζελοκίνητα οχήματα, όπως το ποδήλατο αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν την πορεία τους από διάφορες μεγάλες πόλεις της ευρύτερης περιοχής, όπως από το Ντάρμστατ, το Μανχάιμ, το Μάιντς και το Βισμπάντεν.

Η ΙΑΑ, στην οποία οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα τους, εγκαινιάστηκε από την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ την Πέμπτη. Κατά την επίσκεψή της, η καγκελάριος χαιρέτισε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία γιατί εντείνει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη τεχνολογιών που δεν θα επιβαρύνουν το κλίμα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…