Newsroom

Newsroom

Διαδηλώσεις στα Σκόπια μετά τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης

Περίπου 2.000 άτομα διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης στα Σκόπια, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας ενός νεαρού…

fyrom diadilosi

Περίπου 2.000 άτομα διαδήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης στα Σκόπια, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας ενός νεαρού από αστυνομικό πριν από τέσσερα χρόνια.  

Αρχικά οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κτήριο της κυβέρνησης της χώρας, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας τους εμπόδισαν να πλησιάσουν. Τελικά διαδήλωσαν μπροστά στο κτίριο της Βουλής και ζήτησαν ξανά την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η διαδήλωση έληξε ειρηνικά, αν και ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να προκαλέσουν επεισόδια.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους με αφορμή αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό ενός 21χρονου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια πανηγυρισμών για την εκλογική νίκη του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, τον Ιούνιο του 2011.

Ο Ζόραν Ζάεβ, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης -Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM)- δημοσιοποίησε, την Τρίτη, τηλεφωνικές συνομιλίες του κ. Γκρούεφσκι και στελεχών της κυβέρνησής του, από τις οποίες αποκαλύπτεται, όπως υποστηρίζει, η προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας του 21χρονου Μάρτιν Νέσκοφσκι. Ο Ζάεβ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση απέκρυπτε επί δύο ημέρες τη δολοφονία του 21χρονου και κατέβαλε προσπάθειες να μην αποδοθούν πολιτικές ευθύνες και να κατηγορηθεί μόνο ο αστυνομικός που ευθύνεται για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του νεαρού.

Ο αστυνομικός, που ήταν στην ασφάλεια του Ν. Γκρούεφσκι και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 21χρονο, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση. 

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και η υπουργός Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα απέρριψαν κατηγορηματικά τις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον κατηγόρησαν ότι με μονταρισμένες υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες προβαίνει σε «τερατώδεις και ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…