Διαδηλώσεις για το όργιο καταστολής στο ΑΠΘ

Η ασύστολη βία των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων, στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών,  'έφερε κύμα οργής καθώς πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

NewsRoom 10/05/2022 | 23:50

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξαν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, που με τις πλάτες της κυβέρνησης, έβαλαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στη Σχολή Θετικών Επιστημών προκειμένου να διαλύσουν βίαια  τις αντιδράσεις φοιτητών στην ανέγερση Βιβλιοθήκης εκεί όπου επί 34 χρόνια δραστηριοποιούνταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Μετά το όργιο αστυνομικής καταστολής νωρίς το μεσημέρι, που οδήγησε στον τραυματισμό τουλάχιστον τριών φοιτητών και τη σύλληψη ισάριθμων, αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στην Κατεχάκη, έξω απ' το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα μετά τις 5, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι σε εξέλιξη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα με τη συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.