Διαδικτυακός έρανος για την ανοικοδόμηση βιβλιοπωλείου στη Γάζα

Περισσότερα από 200.000 δολάρια έχουν συγκεντρωθεί μέσω διαδικτυακών δωρεών για την ανοικοδόμηση ενός από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στη Λωρίδα της Γάζας το οποίο καταστράφηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό τον περασμένο Μάιο.

γαζα

Το βιβλιοπωλείο του Σαμίρ Μανσούρ ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 21 χρόνια και διέθετε μεγάλη ποικιλία από βιβλία, που ανέρχονταν σε δεκάδες χιλιάδες τόμους. Όμως ο βομβαρδισμός της 18ης Μαΐου μετέτρεψε το βιβλιοπωλείο σε έναν σωρό από ερείπια, στερώντας από τους κατοίκους της Γάζας μια πολύτιμη πηγή πολιτισμού.

Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανοικοδόμηση του βιβλιοπωλείου ανέλαβαν οι δικηγόροι Mahvish Rukhsana και Clive Stafford Smith. «Ο βομβαρδισμός του βιβλιοπωλείου του Σαμίρ Μανσούρ δεν είναι η χειρότερη τραγωδία που έχει πλήξει τους κατοίκους της Γάζας, όμως αυτό το συγκεκριμένο αεροπορικό πλήγμα είχε ως στόχο την πρόσβαση στα βιβλία. Ήταν μια επίθεση κατά της γνώσης και του αλφαβητισμού σε αυτή την κοινότητα. Ο Σαμίρ έχασε σχεδόν 100.000 βιβλία», δήλωσε η Mahvish Rukhsana στην εφημερίδα Guardian.

Η ίδια εξήγησε πως στόχος της καμπάνιας είναι η αντικατάσταση όλων των βιβλίων του Μανσούρ και η ανακατασκευή του βιβλιοπωλείου, καθώς και η υποστήριξη σε ένα νέο εγχείρημα που σχεδιάζει ο Μανσούρ: την υλοποίηση του Πολιτιστικού Κέντρου Γάζας, από το οποίο οι αναγνώστες θα μπορούν να δανείζονται βιβλία δωρεάν.

Πηγή: diastixo.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…