Newsroom

Newsroom

Διαδικτυακή επίσκεψη στο «θρυλικό» Μπλε Σπίτι της Φρίντα Κάλο

Βρίσκεται στην πόλη του Μεξικού και πλέον λειτουργεί ως μουσείο. 

φριντα καλο

Το Casa Azul είναι το μέρος όπου η διάσημη ζωγράφος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της και στο εσωτερικό του εκτίθενται περισσότερα από 300 προσωπικά αντικείμενα της ζωγράφου
Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται πολλές παραδοσιακές μεξικάνικες φορεσιές αλλά και το τεχνητό πόδι της. 

Με τη χρήση της τεχνολογίας, μπορούμε να απολαύσουμε μία εικονική περιήγηση 360 μοιρών στους εσωτερικούς χώρους αλλά και στον κήπο.

Στο εσωτερικό του σπιτιού υπάρχουν μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της ζωγράφου, όπως το «Long Live Life», το «Frida and the Caesarian Operation» και το «Portrait of My Father».

Επιπλέον, το σπίτι περιλαμβάνει αυθεντικά έπιπλα από τότε, έργα λαϊκής τέχνης του Μεξικού, καθώς και έργα του συζύγου της Diego Rivera.

Παραδοσιακά μεξικάνικα φορέματα, περίπλοκες κεντημένες μπλούζες και έντονες χρωματιστές φούστες. Το πρόσθετο πόδι της ζωγράφου, το οποίο είχε φτιαχτεί κατά παραγγελία μετά τον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού της το 1953, εκτίθεται στο υπνοδωμάτιο της.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του σπιτιού είναι η φωτεινή κίτρινη κουζίνα και το τραπέζι.Στο διπλανό δωμάτιο βρίσκεται το ατελιέ της, το οποίο είναι γεμάτο με τα χρώματα και το καβαλέτο της.

Το 1904 ο πατέρας της απέκτησε αυτό το σπίτι που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της και βρίσκεται σε μία πολύχρωμη συνοικία στο Μεξικό. Η Κάλο πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της μέσα σε αυτό το σπίτι, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Στην ηλικία των έξι χρόνων έπασχε από πολιομυελίτιδα και έμεινε για εννέα μήνες στο κρεβάτι. Σε ηλικία 18 χρόνων ένα σοβαρό ατύχημα την άφησε με σπασμένη σπονδυλική στήλη και αρκετούς άλλους τραυματισμούς που την καθήλωναν και δεν της έδιναν μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Ζωγράφιζε στο κρεβάτι της, συχνά με έναν καθρέφτη μπροστά στο πρόσωπο της για να μπορεί να δημιουργεί τα πορτρέτα της.

Το 1958 το σπίτι έγινε μουσείο, αλλά παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο. Το οίκημα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και εξαιτίας της διακόσμησης του, που αντανακλά τη λαϊκή τέχνη του Μεξικού. Ένας καταπράσινος κήπος με τροπικά φυτά και ένα συντριβάνι δεσπόζουν στους εξωτερικούς χώρους.

Το ισόγειο του σπιτιού έχει οκτώ δωμάτια: καθιστικό, κουζίνα, τραπεζαρία, το υπνοδωμάτιο του συζύγου της και τέσσερις άλλους χώρους. Το σαλόνι είναι διακοσμημένο με κάποιες από τις λιγότερο γνωστές δημιουργίες της Φρίντα Κάλο. Η κουζίνα είναι διακοσμημένη με κίτρινα και μπλε πλακάκια και χειροποίητα σκεύη. Το υπνοδωμάτιο του Ντιέγκο Ριβέρα παραμένει ανέπαφο με πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως καπέλα και ρούχα. Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το στούντιο της ζωγράφου και δίπλα από αυτό η περίτεχνη κρεβατοκάμαρα της.

Σήμερα το μπλε σπίτι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία στην πόλη του Μεξικού. Συνεχίζει να προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στη ζωή και το έργο της. 

Μία υπέροχη διαδικτυακή περιήγηση εδώ

 

5b8e89c01dc524d51e8b4569