Newsroom

Newsroom

Διαδικτυακή "πρεμιέρα" για τον ΕΦΚΑ

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα ο «ψηφιακός» ΕΦΚΑ.

587c99501dc524181d8b4774

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ανοίγει από σήμερα τις διαδικτυακές πύλες του στοχεύοντας σε μια νέα εποχή εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του.

Από σήμερα το πρωί που θα μοιραστούν οι κωδικοί στους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν αναλάβει να διεκπεραιώνουν το νέο σάιτ του ΕΦΚΑ, τίθενται σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης και το ηλεκτρονικό μητρώο που θα δέχεται νέες εγγραφές ασφαλισμένων και συνταξιούχων αλλά και μεταβολές στους ήδη υπάρχοντες.

Ειδικά στο δεύτερο κομμάτι, που αφορά το ηλεκτρονικό μητρώο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι έγιναν υπερβάσεις προκειμένου να καταστεί εφικτή η ηλεκτρονική ενοποίηση του μητρώου όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ωστόσο είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος, αφού όλα στηρίζονται ακριβώς σ’ αυτό το μητρώο.

Η βάση βέβαια όλων των καινούργιων εφαρμογών που θα «απαλύνουν» τη συναλλαγή του πολίτη με τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκεται στο νέο σάιτ του ΕΦΚΑ, από το οποίο θα μπορούν να διεκπεραιωθούν από μακριά (χωρίς δηλαδή να χρειάζεται επιτόπια παρουσία του συναλλασσόμενου) πολλές συναλλαγές.

Παράλληλα θα μπορεί ο ασφαλισμένος σε βάθος χρόνου, αλλά σίγουρα μέσα στο 2017, να βλέπει την πορεία των ασφαλίστρων που θα καταβάλλει αλλά και να καταθέτει ηλεκτρονικά την αίτηση συνταξιοδότησής του.

Στην πράξη η νέα διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης θα δώσει στους ασφαλισμένους (ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών) τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης, ώστε να μην προκύπτει (τουλάχιστον άμεσα) η ανάγκη μετακίνησης από τον τόπο τους.

Βέβαια το γεγονός ότι πρέπει τουλάχιστον μέχρι την πλήρη εφαρμογή του συστήματος να κατατεθούν τα πρωτότυπα έντυπα δεν αίρει την ανάγκη μετακίνησης.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για την πλήρη λειτουργία του συστήματος έχουμε ακόμη πολλές στάσεις.

Το επόμενο ορόσημο είναι η 23η Ιανουαρίου οπότε θα λειτουργήσει εν μέρει ο προσωπικός λογαριασμός ασφαλισμένου και θα μπορεί αυτός να δει τις οικονομικές του εκκρεμότητες, τον χρόνο ασφάλισής του και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών, αλλά και τις ασφαλιστικές του εισφορές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Χαιρετισμός Υφυπουργού

Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, υπάρχει χαιρετισμός του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου.

«Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκίνησε. Ενώνει όλους τους ασφαλισμένους. Τους ενώνει με το κοινό συμφέρον για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης ως κοινωνικού αγαθού. Νοηματοδοτεί την αλληλεγγύη. Προστατεύει τους ασθενέστερους. Προτάσσει το καθήκον για τη συμβολή όλων ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που χρειάζεται η χώρα μας.

Προσφέρει το πεδίο στο οποίο καλείται η κοινωνία μας να ενεργοποιήσει τις αρετές που επιδείκνυε πάντα απέναντι στους κινδύνους που απειλούσαν τη συνοχή και την ανάπτυξη τους. Ανήκει σε όλους. Χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Το καλό του άλλου, του διπλανού, του διαφορετικού, ωφελεί όλους. Διότι όταν μοχθούμε για το κοινό καλό, εξισορροπούμε τις προϋποθέσεις για την κοινωνική προκοπή και την ευημερία του λαού και της χώρας.

Για κάποιους η μοναδική εναλλακτική λύση είναι η ατομικότητα. Για μας η μοναδική λύση προκύπτει από την κοινή προσπάθεια και την αλληλεγγύη.».

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη