Newsroom

Newsroom

Διαδικασία διαρκείας και έλλειψη κάθε πληροφορίας ως τον "λευκό καπνό"

Ομαλά αλλά με μεγάλες καθυστερήσεις διεξάγεται η διαδικασία του πλειστηριασμού των τηλεοπτικών αδειών, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρά μόνο εκτιμήσεις. Υπολογίζεται δε πως θα χρειαστούν αρκετές ώρες ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

57c81be01dc5249f3b8b4631

Οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στη διαδικασία ερμηνεύονται με δύο τρόπους: Εκτιμάται είτε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να «χτυπούν» τις άδειες με μεγάλες προσφορές, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξουν υψηλά έσοδα για το δημόσιο ταμείο, είτε ότι καταθέτουν ενστάσεις ο ένας διεκδικητής εναντίον του άλλου, για ζητήματα που αφορούν την αδειοδότηση. Αν αυτό συμβαίνει, πρόκειται για μια κίνηση που νομιμοποιεί τους υποψηφίους ώστε στο μέλλον να προσφύγουν κατά της διαδικασίας.

Επί της ουσίας τώρα, η Επιτροπή και όσοι λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση, μέσα σε συγκεκριμένη αίθουσα στην οποία κοιμούνται και τρώνε τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι υποψήφιοι καναλάρχες απαγορεύεται να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε και είναι αποκλεισμένοι από την Αστυνομία η οποία βρίσκεται τόσο εκτός όσο και εντός του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Οι υποψήφιοι δεν έχουν στη διάθεσή τους ούτε ηλεκτρονικά μέσα, αφού τους έχουν αφαιρεθεί τα κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές μέσω των οποίων θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ λέγεται πως ακόμη και στην τουαλέτα πηγαίνουν με συνοδεία αστυνομικού. Ως προς τη διαδικασία της πλειοδότησης, οι υποψήφιοι καταθέτουν τις προσφορές τους τόσο ηλεκτρονικά, όσο και εγγράφως.

Ως προς τη διαρροή της πρώτης μέρας που ήθελε συγκεκριμένου υποψήφιο να έχει πάρει την πρώτη άδεια, αυτή πιθανόν σχετίζεται με τη δηλωμένη πριν από το διαγωνισμό εξομολόγηση ενός από τους διεκδικητές ότι θα «χτυπήσει» την άδεια από την πρώτη μέρα, όσο κι αν στοιχίσει. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…