«Πόντιος Πιλάτος» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης και μέχρι το βράδυ θα είναι νόμος του κράτους  

mitsotakis aygenakis

Μετά την εισήγηση  της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η κυβέρνηση μετά τη γενική κατακραυγή που υπήρχε και υπό τον φόβο πολιτικού κόστους που θα τις επέφερε μια τέτοια ενέργεια, αποφάσισε να παρέμβει νομοθετικά για να λύσει το θέμα.  Η τροποποίηση έγινε με εισήγηση της Υφυπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και έφερε αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Kαι δικαίως καθώς η κυβέρνηση λειτούργησε ως πόντιος πιλάτος.  Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται αφαίρεση βαθμών από -5 έως -10 για «βαρεία» παράβαση, ενώ καταργείται η ποινή υποβιβασμού που ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η  συγκεκριμένη τροπολογία «ορίζει» πρωταθλητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η κυβέρνηση που ένιψε τας χείρας της, δίνει την ευχέρεια στο πρωτοβάθμιο όργανο  της Super League και ενδεχομένως στην Εφέσεων της ΕΠΟ, να αποφασίσει για την τύχη των δύο ομάδων και να κάνει δεκτή την  εισήγηση της ΕΕΑ. Αυτή την φορά με αφαίρεση βαθμών που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα και ο πρωταθλητής θα κριθεί εντός της δικαστική αίθουσας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η τροπολογία:

«Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της ΑΑΕ επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της ΕΕΑ ή μετά από προσφυγή όποιου έχει ένομμο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης 5-10 βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της απόφασης.

Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ή ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγελματικό πρωτάθλημα. Η ποινή της παρούσας παραγράφου επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά

Το πιο σοβαρό από όλα όμως είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε στην ουσία να μην δώσει για μία ακόμη φορά λύση στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο και να διαλύσει την παράγκα, αλλά να κλείσει τα μάτια προς όφελος της ολιγαρχίας που διοικεί  όχι μόνο της ΠΑΕ αλλά και το κράτος. Και λογική η αγανάκτηση του κόσμου, όταν βλέπει μια κυβέρνηση να φέρει άρον-άρον τροπολογία για την οποιαδήποτε ΠΑΕ,  και δεν σκέφτηκε να φέρει μια νομοθετική ρύθμιση και για όλους εκείνους που σε λίγο καιρό θα χάσουν τα σπίτια τους.  Με την σημερινή της στάση η κυβέρνηση δείχνει εκτός των άλλων και την αδυναμία της να χειριστεί τα κρίσιμα θέματα της κοινωνίας. Ούτως ει άλλως  ο πρωθυπουργός ξέρει καλά να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου… αλλά θα έρθει η στιγμή που θα κριθεί σκληρά για αυτήν την επιλογή του.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…