«Δια δεν πρόβλεψες την ύπαρξη του Άδωνη»

Από τα Τάρταρα, επανεμφανίζεται ο βασιλιάς Σίσυφος στο δημόσιο βίο και με δηκτικό τρόπο χτυπάει  άμεσα την παντογνωσία του δωδεκάθεου.

AΔΩΝΗΣ

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, με την είδηση ότι ο Πρωθυπουργός πήγε για κρυφές διακοπές στις Μαλδίβες, αλλά ξέσπασε… πραξικόπημα και έτσι ο Πάνος Καμμένος έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις των ΟΥΚ για να τον συνοδεύσουν να επιστρέψει στην Ελλάδα σώος, ξεπέρασε και τον μύθο του Σίσυφου, αλληγορικά πάντα.

 

Και μπορεί ο Σίσυφος...να είχε  εξοργίσει το Δια όταν τον είδε να αρπάζει την Αίγινα, την κόρη του Ασωπού….και να τον καταδίδει (όχι άδικα), προκαλώντας την οργή του , όμως το fake news του Άδωνη σίγουρα θα έκανε τον βασιλιά της Κορίνθου  να γελά…και να τον οδηγούσε να ειρωνευτεί τον δωδεκάθεο.

Αν λοιπόν ίσχυε το σενάριο του Άδωνη, τότε σίγουρα ο Σίσυφος θα έστελνε επιστολή στον Δία όπου με δηκτικό τρόπο θα υπονοούσε  πως η τιμωρία που του είχε επιβληθεί ήταν μυωπική χτυπώντας άμεσα την παντογνωσία του δωδεκάθεου. Η επιστολή σίγουρα θα έγραφε το εξής:

«Δία, Δία, τώρα το έτος 2019 βλέπουμε επιτέλους ποιος γελάει τελευταίος. Νόμιζες ότι η τιμωρία που μου έδωσες ήταν σκληρή; Σε πληροφορώ πως πλέον αποτελεί τη διασκέδασή μου εδώ στα Τάρταρα, και ευχαριστιέμαι όταν βλέπω έναν θνητό να παράγει ψευδείς ειδήσεις καθημερινά. Δεν σκέφτηκες να με βάλεις να γράφω κι εγώ τέτοια,  και σου είχε φανεί σκληρό να ανεβάζω μια πέτρα στην κορυφή ενός βουνού, τόσα ήξερες. Τα λέγαμε με τον Ραδάμανθυ τις προάλλες, και ακόμα και αυτός γελάει με την τιμωρία που μου έβαλες, τη στιγμή που εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα πρέπει να διαβάζουν Άδωνη καθημερινά και ορισμένοι μάλιστα να τον πιστεύουν.

Εδώ στη γειτονιά μας, ο Τάνταλος, ο Ιξίων, προσπαθούν και εκείνη να βρουν τι να γράψουν για να ξεγελάσουν τόσο εσένα όσο και τους θεούς του Κάτω Κόσμου. Πολλάκις μου έχουν ζητήσει να βοηθήσω και εγώ λίγο, αλλά ξεγλιστράω εύκολα όταν τους λέω πως πρέπει να κουβαλήσω το βράχο μου. Καλώ λοιπόν ευθέως τους Έλληνες σε εξέγερση, και να σταματήσει αμέσως αυτή η  φρικτή τιμωρία στην οποία υφίσταται καθημερινά, από τον θνητό πολιτικό που αναπαράγει χυδαιότητες και ψεύδη περιθωριακών και ακροδεξιών εντύπων. Ένας θεός που δεν μπορεί να προβλέψει την ύπαρξη ενός ‘Άδωνη δεν αξίζει το σεβασμό και την υπακοή κανενός».

Και μπορεί ο αρχικός μύθος, του Σίσυφου, να αναφερόταν στο μάταιο των προσπαθειών του ανθρώπου-με διάφορες ερμηνείες- στην περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη ο Πλούτωνας-αν ζούσε-θα προσπαθούσε  να βρει την τέλεια… τιμωρία για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, έτσι ώστε να τον κρατά συνεχώς απασχολημένο για να μη μηχανευτεί ένα νέο τρόπο να φτιάξει ένα ακόμη fake news…

Αλλά όπως θα έλεγε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, τι ωφελεί χωμένος μέχρι το λαιμό στη λάσπη, να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…