Δημοσιογράφος προειδοποιεί: Οι τζιχαντιστές στήνουν και δεύτερο Ισλαμικό Κράτος

Η απειλή των τζιχαντιστών μεγαλώνει αφού ένα δεύτερο Ισλαμικό Κράτος δημιουργείται στη Συρία, και κανείς δεν δίνει την προσοχή που πρέπει.

58c29b8b1dc5242f278b4f6a

«Έχει προκύψει ένα δεύτερο Ισλαμικό Κράτος» προειδοποιεί ο Theo Padnos, ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος που το 2012 απήχθη στη Συρία και βρισκόταν σε αιχμαλωσία από μέλη της Αλ-Κάιντα και της al-Nusra Front και αφέθηκε ελεύθερος δύο χρόνια αργότερα μετά από διαπραγματεύσεις.

«… Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει στη βορειοδυτική γωνιά της Συρίας. Το ξέρω γιατί είμαι σε επαφή με μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους, και φτιάχνουν βίντεο όλη την ώρα. Εμείς απλά δεν έχουμε συνδέσει τις τελείες.»

«Υπάρχει ένα δεύτερο Ισλαμικό Κράτος. Είναι ακριβώς πάνω στα τουρκικά σύνορα», εξηγεί ο Padnos. «Για να φτάσει κανείς σε αυτό το δεύτερο Ισλαμικό Κράτος από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να περάσει μια-δυο μέρες στο λεωφορείο. Τα μικρά παιδιά πηγαίνουν κάθε μέρα – αυτό μου λένε τα παιδιά από το έδαφος της Συρίας: “Ω, ναι, έχουμε νέο γαλλικό λαό, νέους Άγγλους κάθε μέρα”»

«Οι αντάρτες του (συριακού κράτους) έχουν διασκορπιστεί. Οι αντάρτες έχουν συγκεντρωθεί σε ορισμένες αστικές συνοικίες, και τώρα πάνε προς την ύπαιθρο. Καταλαμβάνουν χωριά. Και όταν ο στρατός των ΗΠΑ ή οι Κούρδοι ή κάποιος συνδυασμός φτάνουν τελικά στην Ράκα (την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους) δεν βρίσκουν κανένα μαχητή του ISIS διότι έχουν φύγει. Βρίσκονται έξω από την πόλη τώρα» επισημαίνει ο δημοσιογράφος. 

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»