Δημοσίευμα της Washington Post εμπλέκει εταιρεία του Τραμπ με τη Μόσχα

Η εταιρεία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διεκδικούσε μία συμφωνία για την κατασκευή ενός ακινήτου στη Μόσχα ενόσω ο ίδιος ο Τραμπ διεκδικούσε την αμερικανική προεδρία, στα τέλη του 2015 και στις αρχές του 2016, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post.

NewsRoom 28/08/2017 | 08:57

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, επενδυτές και η εταιρεία του Τραμπ είχαν υπογράψει επιστολή προθέσεων για τη κατασκευή ενός “Πύργου Τραμπ” στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, όμως λόγω έλλειψης διαθέσιμης γαίας και αδειών το project εγκαταλείφθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2016, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εσωτερικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για την ανάδειξη του προεδρικού τους υποψηφίου.

Οι συζητήσεις για το project ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Ένας επενδυτής (αγνώστων στοιχείων) επρόκειτο να αναλάβει την κατασκευή του ακινήτου, και βάσει μίας συμφωνίας με την εταιρεία του Τραμπ, θα έβαζε το όνομά του στον “Πύργο”. Πάντως, η εφημερίδα σημειώνει πως δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ ενεπλάκη ή ήταν ενήμερος για τις συζητήσεις αυτές.

Πριν την εγκατάλειψη του project, ένας μεσίτης με καταγωγή από τη Ρωσία φέρεται να είχε παρακινήσει τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Μόσχα για να προωθήσει την επιχειρηματική πρόταση και άφησε να εννοηθεί ότι μπορούσε να πει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν “καλά πράγματα” για τον Τραμπ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ωστόσο, ο Τραμπ δε μετέβη ποτέ στη Μόσχα.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2016 ο Τραμπ αρνήθηκε ότι είχε οποιεσδήποτε επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία, και είχε γράψει στο Twitter: “Δεν έχω καμία επένδυση στη Ρωσία”. Την επόμενη μέρα σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε: “Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία”.