#DF19: «Ο φασίστας δεν έχει μπέσα, δεν ξέρει να πολεμάει έντιμα»

Με αφορμή την ημερίδα της 25ης Φεβρουαρίου, #DF19: 1η Ημερίδα Documento «Ευρώπη, Σκοτεινή Ήπειρος Ξανά», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Θέμης Καραμουρατίδης μίλησε στο Κουτί της Πανδώρας.

5c7245cb825e6360b15e6d22

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης δήλωσε τα εξής: 

«Ανήκω κι εγώ σε αυτή τη γενιά που μεγαλώσαμε να είμαστε απολιτίκ , σε ένα όνειρο το οποίο μας έταξαν και οι γονείς άργησαν να μας δώσουν γιατί πέρασαν δύσκολα, το οποίο τελικά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Βρεθήκαμε μια ωραία πρωία να χρειαστεί να πάρουμε θέση απέναντι σε ένα κτηνώδες φαινόμενο, όπως αυτό του φασισμού.

Θεωρώ πως έχουμε πάρα πολύ δρόμο γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα βάλεις με τον φασισμό γιατί πρωτίστως ο φασίστας δεν έχει μπέσα. Δεν είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει να πολεμάει έντιμα και αν δεν σταθείς ψύχραιμα απέναντι σε αυτό μπορεί να χάσεις κάθε δίκιο σου απέναντί του.

Έχουμε κάνει πολλά λάθη απέναντί τους . Τους έχουμε χαρίσει πράγματα τα οποία δεν τα δικαιούνται. Θεωρώ τρομερή αδικία να νομιμοποιούνται για πράγματα του πολιτισμού και της ιστορίας. Προσωπικά νιώθω ντροπή που βλέπω μια ελληνική σημαία στο δρόμο και κατευθείαν το μυαλό μου πάει κάπου αρνητικά και σκέφτομαι «α, φασίστες»!

Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ανακτήσουμε να το επαναφέρουμε στην ομορφιά και το δικαίωμά μας απέναντι στην αλληλεγγύη, στην ανθρωπιά, στη ζωή, στον πολιτισμό μας και στα δικαιώματά μας. »

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…