#DF19 «Ο Κύρτσος φλερτάρει συνεχώς με την ακροδεξιά προς άγρα ψηφοφόρων»

Τη θέση ότι στην Ελλάδα «η πρώην Κεντροαριστερά είναι δεξιά και η πρώην Δεξιά πάει προς την Ακροδεξιά», εξέφρασε, μιλώντας στο Κουτί της Πανδώρας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά την προσέλευσή του στην ημερίδα που διοργανώνει η εφημερίδα Documento και το Κουτί της Πανδώρας για τον φασισμό και τον ρατσισμό στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Κούλογλου

Σχολιάζοντας σχετική δήλωση του ευρωβουλευτή της ΝΔ για τη σύγκλιση του Όρμπαν με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο κ. Κούλογλου σημειώνει ότι «ή θα πρέπει να πάει ο Όρμπαν πιο κοντά στο Σαλβίνι, ή θα πρέπει να πάει ο κ. Κύρτσος στον Σαλβίνι. Διότι ο κ. Κύρτσος προφανώς προς άγρα ψηφοφόρων, φλερτάρει συνεχώς με την ακροδεξιά. Στην πραγματικότητα ο Όρμπαν και ο Σαλβίνι ανήκουν σε τελείως διαφορετική οικογένεια. Είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι κανονικά το ΕΛΚ, αλλά όλο το ΕΛΚ υπό την ηγεσία του Βέμπερ, έχει στραφεί πολύ προς τα δεξιά. Προσπαθούν απεγνωσμένα να κόψουν τη ροή ψηφοφόρων προς την άκρα δεξιά, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι οι ψηφοφόροι είναι όπως οι καταναλωτές, προτιμούν τ’ αυθεντικά προϊόντα από τις απομιμήσεις». 

«Στην Ελλάδα έχουμε το εξής φαινόμενο. Η πρώην Κεντροαριστερά είναι δεξιά και η πρώην Δεξιά πάει προς την Ακροδεξιά», σχολιάζει ο Στέλιος Κούλογλο. Συμπληρώνει μάλιστα ότι «στην Ελλάδα επειδή ο κ. Μητσοτάκης είναι στην πραγματικότητα όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας Σαμαρά – Βορίδη – Γεωργιάδη έχει στρέψει όλη τη ΝΔ προς τα δεξιά, παραβιάζοντας και την ιστορία της ΝΔ και την προσωπική ιστορία του πατέρα του, που ήταν σε μια – ανεξάρτητα το πώς την κρίνει κανείς-, κεντροδεξιά κατεύθυνση». 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ως απάντηση στην ακροδεξιά αυτή στροφή, «ήδη γίνονται προσπάθειες στο ευρωκοινοβούλιο, για να δημιουργήσουμε μια προοδευτική συμμαχία από αριστερά, τους πράσινους, τους προοδευτικούς σοσιαλιστές, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η άνοδος της ακροδεξιάς. Αν καταφέρουμε και δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μπλοκ, μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην ακροδεξιά και στην πιθανή άνοδό της στις ευρωεκλογές». 

Σχολιάζοντας τη θέση που έχει εκφράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών σε σχέση με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο κ. Κούλογλου τονίζει ότι «συχνά κινδυνεύουμε να την πατήσουμε όπως στην παροιμία με τον βοσκό και το λύκο, γιατί κάθε φορά λέμε ότι κάτι είναι σημαντικό, αλλά αυτή τη φορά, είναι πραγματικά πολύ σημαντικές οι ευρωεκλογές, διότι αν η Δεξιά ανέβει όπως υπάρχει ο φόβος ότι θα ανέβει, μπορεί να επηρεάσει όλο τον συσχετισμό των δυνάμεων και να στρέψει προς την ακροδεξιά».

«Κι όταν λέμε ακροδεξιά επειδή κάποιες φορές στους νέους δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους λέει και πολλά πράγματα, πρέπει να σας πω ότι σε όλες τις ψηφοφορίες όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα θέματα, είτε πρόκειται για τα εργασιακά, είτε για τα δικαιωματα των γυναικών, των νέων, το περιβάλλον, τους μετανάστες, η ακροδεξιά έπαιρνε θέσεις οπισθοδρομικές», συμπληρώνει. 

«Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλες τις χώρες που είναι στην εξουσία, άρχισε να επιβάλει αντεργατικούς νόμους που γυρίζουν σε εργασιακό μεσαίωνα. Στην Αυστρία επανέφερε το δεκάωρο και στην Ουγγαρία εισήγαγαν αυτόν τον νόμο της σκλαβιάς, ο οποίος προβλέπει 400 ώρες υποχρεωτικής υπερωρίας το χρόνο, χωρίς κι αυτές να πληρώνονται», καταλήγει ο Στέλιος Κούλογλου. 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…