Δεύτερος θάνατος πρόσφυγα στη ΒΙΑΛ μέσα σε μία εβδομάδα

Μετά το Σομαλό που εντοπίστηκε 12 περίπου ώρες μετά το θάνατό του με σημάδια από δαγκωματιές ποντικιών, άλλος ένας πρόσφυγας βρέθηκε χθες το βράδυ νεκρός στη δομή της ΒΙΑΛ στη Χίο

NewsRoom 10/05/2021 | 15:07

Νεκρός βρέθηκε 51χρονος ιρανικής καταγωγής, χθες το βράδυ, στη δομή της ΒΙΑΛ στη Χίο όπου διέμενε εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ο θάνατός του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο αιφνίδιο θάνατο μετανάστη μέσα σε μια εβδομάδα στη Χίο, καθώς τη Δευτέρα του Πάσχα είχε πεθάνει 28χρονος Σομαλός.

Τις προηγούμενες ημέρες, τον γύρο του κόσμου έκαναν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών στις δομές των ελληνικών νησιών, με αφορμή τον θάνατο ενός 28χρονου Σομαλού στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, ο οποίος εντοπίστηκε 12 περίπου ώρες μετά το θάνατό του με σημάδια από δαγκωματιές ποντικιών.

Αν και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε λόγο για θάνατο από εισρόφηση, δημοσίευμα του Guardian αναφέρεται εκτενώς στις κάκιστες συνθήκες που ζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες κάνοντας λόγο για εικόνες Μεσαίωνα στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, ο τίτλος του δημοσιεύματος ανέφερε: «Εικόνα βγαλμένη από τον Μεσαίωνα - Νεκρός πρόσφυγας περιτριγυρισμένος από αρουραίους».

Όπως εύστοχα παρατηρεί το δημοσίευμα, παρόλο που είναι εγγεγραμμένος πρόσφυγας, ο Σομαλός έπρεπε να παραμείνει στο κέντρο κράτησης της Χίου λόγω των περιορισμών του Covid-19.