Newsroom

Newsroom

Δευτερολογία Μητσοτάκη: "Θα μας πείτε τίποτα για τα μέτρα κύριε Τσίπρα;"

«Θα μας πείτε τίποτα για τα μέτρα, κ. Τσίπρα; Οι μειώσεις των συντάξεων υπήρξαν στην ομιλία σας; Μόνο τα αντίμετρα υπάρχουν;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. «Η μόνη χώρα που είναι σε ύφεση είναι η Ελλάδα. Αυτά είναι τα επιτεύγματά σας», είπε.

591df21e1dc5240d078b471b

Διαβάστε επίσης: Πρωτολογία Μητσοτάκη: «Κλείνει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης»

«Αυτό που φέρνετε είναι ή δεν είναι 4ο μνημόνιο;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και απάντησε: «Είναι 4ο μνημόνιο γιατί περιλαμβάνει υποχρεώσεις που δεν είναι στο 3ο».

«Υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι δεν θα εφαρμόσετε τα μέτρα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ;», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν, εάν δεν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος.

Σχολιάζοντας αναφορά του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αντί να κρατήσετε τις δικές μου ομιλίες, για να τις δείξετε δύο χρόνια μετά, μήπως να μας δείξετε τι λέγατε δύο χρόνια πριν;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «εχουμε κάνει αυτοκριτική για τα στραβά της μεταπολίτευσης».

Απεθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε πως «δεν σας θυμάμαι ποτέ να φωνάζετε για μεταρρυθμίσεις. Δώστε κι άλλα φωνάζατε. Έχετε κάνει ποτέ αυτοκριτική;». Κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη.

«Με έχετε χαρακτηρίσει τζάμπα μάγκα. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώσει του λέει ψέμματα», ανέφερε εν συνεχεία και συμπλήρωσε:

«Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εκλέγεται και ξαναεκλέγεται με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει οτι χάνει, ψηφίζει απλή αναλογική».

Καταλήγοντας, κάλεσε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να κάνουν εκλογές «αν είστε τόσο σίγουροι ότι είμαστε σε στρατηγικό αδιέξοδο».