Δεύτερο «ράπισμα» σε Φρουζή: Aπoρρίφθηκε το αίτημα για άσκηση έφεσης κατά του Documento

Η Εισαγγελία Εφετών απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε για άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης των Κώστα Βαξεβάνη και Αντιγόνης Μιχοπούλου σε μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους για τα περίφημα emails Φρουζή – Μητσοτάκη στις 12 Οκτωβρίου.

Και δεύτερο «χαστούκι» επιφύλαξε η Δικαιοσύνη για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή μέσα σε λίγες μέρες.

Η Εισαγγελία Εφετών απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε για άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης των Κώστα Βαξεβάνη και Αντιγόνη Μιχοπούλου σε μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους για τα περίφημα emails Φρουζή – Μητσοτάκη στις 12 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία ακόμη δικαίωση του Documento μέσα σε λίγες μέρες και ένα ακόμη «χαστούκι» προς την πλευρά του Κ. Φρουζή, μετά την πανηγυρική δικαίωση των Κώστα Βαξεβάνη και Αντιγόνη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 12 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα ο Κ. Φρουζής μετά την αθωωτική απόφαση των δύο δημοσιογράφων, κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αίτημα για άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης. Ωστόσο το αίτημα Φρουζή απερρίφθη καθώς η Εισαγγελία έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento για το οποίο ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis είχε καταθέσει μήνυση για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποκάλυπτε την πολυετή σχέση του Φρουζή με τον Μητσοτάκη. Το πρωτόδικο Δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση πριν από λίγες μέρες απεφάνθη ότι δεν μπορεί να καταλογιστεί το αδίκημα της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς δεν αποδείχτηκε.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποδείχτηκε αφενός ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση και αφετέρου πως υπήρχε τεράστιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τη δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων τόσο για το περιεχόμενό τους όσο φυσικά και για τα δημόσια πρόσωπα που την αντάλλασσαν.

Δεν επρόκειτο για μια απλή αλληλογραφία αλλά για mails τα οποία αποδείκνυαν τη στενή σχέση χρόνων που διατηρούσε ο Φρουζής με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Το άλλοτε «μεγάλο κεφάλι» της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για το σκάνδαλο Novartis, αποκαλούσε «φίλο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ από την απάντηση του προέδρου της ΝΔ και το ύφος αυτής φαινόταν επίσης μια φιλική διάθεση πίσω από την οποία διαφαινόταν βαθύτερη σχέση.

Το περιεχόμενο ενός από τα mails ήταν και το περίφημο δείπνο που διοργάνωσε ο Φρουζής στο σπίτι του προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη δείπνο («Kyriakos Mitsotakis Dinner») με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών φαρμακευτικών και όχι μόνο εταιρειών.

Πηγή: documentonews.gr

H κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας στο πλευρό των «ραγισμένων καρδιών» – Καμπάνια για τους σκληρούς χωρισμούς

H κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας στο πλευρό των «ραγισμένων καρδιών» – Καμπάνια για τους σκληρούς χωρισμούς

Η κυβερνητική καμπάνια «Love Better» προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη για να ξεπεράσετε έναν επώδυνο χωρισμό