Δεύτερα γενέθλια αποκαλύψεων στο #Novartis_Gate

Με το φύλλο που κυκλοφορεί σήμερα και αποκαλύπτει τον ρόλο του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη στο σκάνδαλο της Novartis, το Documento κλείνει ακριβώς δύο χρόνια αποκαλύψεων για την υπόθεση.

5c308b2ecd3a1869c9407b42

Τον Ιανουάριο του 2017, το Documento είχε κλείσει μόλις δύο μήνες κυκλοφορίας όταν αποκάλυψε πως υπάρχει μια μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ που εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα. Ακολούθησαν δημοσιεύματα που πολλές φορές ήταν μπροστά από τις Εισαγγελικές έρευνες και αποκάλυπταν το σύστημα της διαπλοκής μεταξύ Novartis, πολιτικών προσώπων και καθηγητών Πανεπιστημίου. Από την πρώτη στιγμή το Documento είχε επιμείνει πως τα σκάνδαλα Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ είναι συγκοινωνούντα σκάνδαλα με τους ίδιους πρωταγωνιστές, μεθόδους και διαδικασίες ξεπλύματος μαύρου χρήματος.


Δεν προσπαθούμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά να δείξουμε πως η έρευνα και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η πρώτη αποκάλυψη για το σκάνδαλο Novartis , έγινε από τη δημοσιογραφική ομάδα στο τηλεοπτικό «Κουτί της Πανδώρας» το 2007. Αν και 12 χρόνια πριν, η εκπομπή επέμενε πως η προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να αναθέσει το μοριακό έλεγχο του αίματος στη Novartis ήταν ένα προκλητικό σκάνδαλο. Σήμερα γι αυτό ελέγχεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.



Στη συνέχεια , σε έρευνα που αφορούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ , η ίδια εκπομπή είχε μιλήσει για σκάνδαλο στην προμήθεια των εμβολίων της Novartis για τον ιό H1N1, πάλι επί Αβραμόπουλου. Η έρευνα αυτή ξετύλιξε σταθερά το κουβάρι στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ για να καταλήξει στη σιωπή που είχε επιβληθεί στα ΜΜΕ μέσω διαφημίσεων που μοιράζονταν για να κλείνουν στόματα.


Το 2012, το HOT DOC, είχε ανοίξει την πόρτα για την έρευνα του σκανδάλου της Novartis και από τις Αμερικανικές Αρχές χωρίς να το γνωρίζει. Μια δημοσιογραφική έρευνα για το πρόσωπο των ημερών, τον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη, που αποκάλυπτε πως ο καθηγητής ως σύμβουλος των Υπουργών Υγείας και διαμεσολαβητής με την τρόικα, καθόριζε τις τιμές του φαρμάκου ενώ η σύζυγός του εισέπραττε μέσω εταιρειών συμβούλων Υγείας από φαρμακευτικές, ήταν η αστραπή που έριξε φως στο βαθύ σκοτάδι της διαφθοράς των φαρμακευτικών. 



Σήμερα πλέον όλα είναι ξεκάθαρα.


Ο Νίκος Μανιαδάκης, παρότι έγινε προστατευόμενος μάρτυρας και κάρφωσε Υπουργούς, επιχείρησε να διαφύγει και είναι πλέον κατηγορούμενος. Όλη αυτή την περίοδο συνομιλούσε με αυτόν που κάρφωσε, τον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος ομολόγησε πως μίλησε μαζί του και λίγο πριν επιχειρήσει να φύγει στο εξωτερικό. Τα πράγματα ήρθαν έτσι, που τα δεύτερα γενέθλια των αποκαλύψεων για Novartis γίνονται με αποκάλυψη για τη Novartis. Και θα πάμε μέχρι τέλους, όπως αρέσκεται να λέει ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά προφανώς εννοούμε διαφορετικά το τέλος. Ως κάθαρση

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…