Newsroom

Newsroom

Δεξιά… μαχαιριά για την Κεραμέως-Άρθρο κόλαφος για τους χειρισμούς της από το Liberal

Μια εκ' των δεξιών ΜΜΕ που περνούν την κυβερνητική προπαγάνδα της ΝΔ, το Liberal, αδειάζει την Νίκη Κεραμέως για τις μεταρρυθμίσεις της στο χώρο της Παιδείας.

κεραμεως 1

Συγκεκριμένα ο τάχα μου ανεξάρτητος αναλυτής-αρθρογράφος-Θανάσης Μαυρίδης, που επιστρατεύεται με το επιφαινόμενο της αναλυτικής ουδετερότητας, από την κυβέρνηση της ΝΔ, όχι απλά αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς της υπουργού Παιδείας, για τις περίφημες μεταρρυθμίσεις της που έφεραν το φιάσκο με την πτώση των βάσεων για  την εισαγωγή στα ΑΕΙ, αλλά την αδειάζει… στην κυριολεξία, αναφέροντας: ”Ο κ. Μητσοτάκης έχει όραμα για την Παιδεία και ότι τέτοιες «πολιτικές» τον πληγώνουν και τον εκθέτουν”. Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος υπάρχουν υποψήφιοι μπήκαν σε τμήματα Μαθηματικών και Φυσικής με μέσο όρο στα μαθήματα 3 και 6! Αυτή η «βουτιά» στις βάσεις που ευτελίζει την εικόνα των ΑΕΙ, σχολιάστηκε δυσμενώς και η Νίκη Κεραμέως δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις. Εκ των υστέρων και μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κατάρρευση των βάσεων, η Νίκη Κεραμέως εξήγγειλε πρωτοβουλίες, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, μετά και τα φετινά, διαλυτικά φαινόμενα στις πανελλήνιες.

Έτσι λοιπόν ο Θανάσης Μαυρίδης, θέλοντας να δείξει ότι κρατάει αποστάσεις… (ουσιαστικά γραμμή της ΝΔ) και κατακεραυνώνει την Νίκη Κεραμέως, δείχνοντας της την πόρτα της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα, κάνοντας λόγο μάλιστα ότι η υπουργός Παιδείας έκανε τις μεταρρυθμίσεις για ψηφοθηρικούς λόγους. Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:  ‘‘Η Νίκη έχει απογοητεύσει. Τι να κάνουμε. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές”. Μάλιστα στο τέλος αφήνει και ένα υστερόγραφο με νόημα στην υπουργό Παιδείας: ”Προσωπικά η κυρία Νίκη Κεραμέως μου είναι εξαιρετικά συμπαθής. Αλλά την ώρα του «απολογισμού» ο Άγιος Πέτρος δεν θα ρωτήσει αν συμπαθούσαμε ή όχι την Νίκη. Αλλά τι κάναμε εμείς για αυτή την χώρα…”

Αναλυτικά το άρθρο ”κόλαφος” για την Νίκη Κεραμέως :

Πολλοί νέοι και νέες πέρασαν τις πύλες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με λιγότερες από 10.000 μονάδες. Κοινώς έγραψαν κάτω από την βάση και γι αυτό τον λόγο… επιβραβεύτηκαν. Εκτός κι αν η είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο θεωρηθεί «τιμωρία». Δημιουργείται  έτσι ο νέος στρατός των οπαδών της ήσσονος προσπάθειας με αρχιστράτηγο την Νίκη Κεραμέως. Η Νίκη έχει απογοητεύσει. Τι να κάνουμε. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές.

Προσωπικά θα ήθελα η Νίκη Κεραμέως να είναι το σύμβολο της επιτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Επειδή η Παιδεία είναι ένα από τα κλειδιά που θα ανοίξουν τις πόρτες για το μέλλον. Βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς Παιδεία και χωρίς Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει. Και σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς όχι μόνο δεν γίνονται σοβαρές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, αλλά σημειώνονται πολλά βήματα προς τα πίσω.

Ενόχλησε η δήλωση της κυρίας Κεραμέως για την «επιτυχία» του 77% των υποψηφίων. Λες κι ήταν αυτό το ζητούμενο. Μπορεί να κάνουμε λάθος και να έχουμε καταλάβει λάθος! Η κυβέρνηση να επιθυμεί την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια όλων των νέων, ανεξάρτητα από το αν έχουν ανοίξει βιβλίο στην ζωή τους ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί η κυρία Κεραμέως να καταθέσει άμεσα στην Βουλή μία τροπολογία για να ικανοποιήσει και το 23% που δεν πέρασε. Τι στο καλό! Ή ασκούμε φιλολαϊκή πολιτική ή δεν ασκούμε.

Πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει όραμα για την Παιδεία και ότι τέτοιες «πολιτικές» τον πληγώνουν και τον εκθέτουν. Γνωρίζουμε ότι η παρέμβαση για την ιδιωτική Εκπαίδευση ήταν μία γροθιά στο κατεστημένο ενός «γερασμένου οργανισμού», όπως είναι το Υπουργείο Παιδείας. Ευτυχώς, το νομοσχέδιο για την ιδιωτική παιδεία δεν αφέθηκε στην τύχη του, στους συμβούλους της κυρίας υπουργού. Αλλά έτσι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αν μια φιλελεύθερη κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλελεύθερες πολιτικές στην Παιδεία, που αλλού θα το κάνει; Στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου;

Η θέσπιση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ήταν μία γενναία απόφαση μιας γενναίας γυναίκας, της καλύτερης υπουργού Παιδείας που έχει ποτέ περάσει απ’ αυτή την χώρα. Η Μαριέττα Γιαννάκου είχε το θάρρος να κάνει μεταρρυθμίσεις. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ μπροστά σε αυτή την πανωλεθρία της Παρασκευής την κυρία Γιαννάκου να κάνει μία δήλωση ανάλογη με αυτή της κυρίας Κεραμέως.

Είναι άραγε θέμα προσώπων; Είναι και θέμα προσώπων. Από πλευράς πολιτικής η Νέα Δημοκρατία είχε μία χαρά θέσεις προεκλογικά για την Παιδεία. Μετεκλογικά ο δρόμος χάθηκε.  

Στην πραγματικότητα η κυρία Κεραμέως θέλησε να ικανοποιήσει το γενικό αίσθημα μιας κοινωνίας που θέλει τα παιδιά της να γίνουν οπωσδήποτε φοιτητές. Με οποιοδήποτε τίμημα. Ακόμη κι αν υπογράψουν συμβόλαιο με τον Διάβολο, ότι τα παιδιά τους θα περάσουν στο Πανεπιστήμιο, αλλά θα μείνουν άεργα. Θα τα έχουν αιώνια στο σπίτι να τους τρώνε την σύνταξη. Κοιτώντας το από αυτή την οπτική, η κυρία Κεραμέως έκανε αυτό που έπρεπε για την επανεκλογή της

Κανονικά θα έπρεπε ένας υπουργός μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για αυτό το θλιβερό «θέαμα». Να δηλώσει τον προβληματισμό του και την θέλησή του να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Τα γεγονότα της Παρασκευής θα έπρεπε να είναι η αφορμή για μία μεγάλη αλλαγή στην Παιδεία.

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…