ΔΕΘ: Πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ διοργανώνουν συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη.

sigkentrosi

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στις 20:00, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Τα καλέσματα αφορούν συγκεντρώσεις στις 18:00 στην Καμάρα και το Άγαλμα Βενιζέλου όπου οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν να εκφραστεί η οργή για την ευθύνη της κυβέρνησης για τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τους αγνοούμενους, τα δεκάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, τις τεράστιες εκτάσεις που πνίγηκαν κάτω από τον βούρκο και τη λάσπη.

Συλλογικότητες και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο άγαλμα Βενιζέλου ενώ την ίδια ώρα αναρχικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Καμάρα.

Παράλληλα, άτομα κυρίως του ακροδεξιού χώρου που είναι αντίθετα με την έκδοση νέων ταυτοτήτων έχουν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο.

Στο επίκεντρο των καλεσμάτων βρίσκονται όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα και συνολικά η καταστροφή που έχει προκληθεί στη χώρα, η απουσία σχεδιασμού και μέριμνας για τους πληγέντες-είσες, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής από κοινού με τον θεσμοποιημένο κυβερνητικό ρατσισμό.

Ισχυρά είναι τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο που από την Παρασκευή είναι αποκλεισμένο με κλούβες και κιγκλιδώματα να έχουν τοποθετηθεί γύρω από το συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

Πληροφορίες από thestival.gr

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…