Newsroom

Newsroom

ΔΕΘ: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συμπρωτεύουσα βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την 79η ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάσει το βράδυ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ…

tsipras 129

Στη συμπρωτεύουσα βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την 79η ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάσει το βράδυ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας.  Ο κύκλος συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει σήμερα άρχισε με συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO A.E. και  το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΘ- Ηelexpo.

Ο κ.Τσίπρας θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων και στο φορολογικό σύστημα με αφορμή και τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με τον ΕΝΦΙΑ. Στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ αναμένεται να περιληφθούν δεσμεύσεις για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και της κατώτατης σύνταξης στα 461 ευρώ, με παράλληλη μερική αποκατάσταση των απωλειών, χωρίς πάντως ει δυνατόν τη ρητή διατύπωση περί επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης.

Θα προαναγγείλει ακόμα επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ, με ερώτημα να παραμένει ακόμα ο ακριβής χρόνος καταβολής του. Αναμένεται ακόμα να μιλήσει για τις ρυθμίσεις γύρω από το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων, επιφυλάσσοντας διαγραφή για τις περιπτώσεις όπου αντικειμενικά δεν δύνανται να εξυπηρετηθούν και διευκολύνσεις στην αποπληρωμή τους σε άλλες περιπτώσεις.

Όσον αφορά το φορολογικό σύστημα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προαναγγείλει την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ και θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για περιουσιολόγιο, με στόχο την αποτελεσματικότερη δυνατή πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ 3 και θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, ενώ μία ώρα αργότερα, μαζί με τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του κόμματος Γιάννη Μηλιό, θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους από κινήματα και κλάδους εργαζομένων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.