Newsroom

Newsroom

ΔΕΘ 2025: Στους δρόμους διαδηλωτές σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Παρόντες στην πλατεία ΧΑΝΘ μετά από διαδικτυακό κάλεσμα είναι συγγενείς θυμάτων από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Ζητούν δικαίωση όπως ανέφεραν για άλλη μια φορά σε δηλώσεις τους. Μεταξύ αυτών ο Παύλος Ασλανίδης και η Κανέλα Ανδρεάδου, μητέρα της αδικοχαμένης Αφροδίτης Τσιώμα.

Screenshot 2025 09 06 191325

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 20.00 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στο πλαίσιο των εγκαινίων της 89ης ΔΕΘ.

Στα κεντρικά μηνύματα των φετινών κινητοποιήσεων κυριαρχούν η ακρίβεια και η στεγαστική κρίση, αλλά και ζητήματα όπως η τραγωδία στα Τέμπη και ο πόλεμος που μαίνεται στη Γάζα.

Με πανό, σημαίες και συνθήματα κατά της κυβέρνησης αλλά και υπέρ της Παλαιστίνης, οι διαδηλωτές ζητούν μεταξύ άλλων αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, περισσότερους πόρους για παιδεία και υγεία, αλλά και μέτρα στήριξης απέναντι στην ακρίβεια.

Ήδη στην πλατεία της ΧΑΝΘ έχουν συγκεντρωθεί εργατικά συνδικάτα και φορείς της Βόρειας Ελλάδας του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, καθώς και φοιτητές, ενώ το «παρών» δίνει και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας είπε πως ο κόσμος βγήκε σήμερα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί γι΄αυτό το «σάπιο κράτος».

«Αρνούμαστε την κοροϊδία και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Αρνούμαστε τις ψεύτικες υποσχέσεις, τους μεσσίες και τους διάφορους των άλλων κομμάτων της συστημικής αντιπολίτευσης. Έχουμε εμπιστοσύνη μόνο στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις και στην πάλη, για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής αυτού του σάπιου κράτους και του διεφθαρμένου συστήματός τους. Στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που είναι μέτρα διαρκείας, με πιο πρόσφατο τις 13 ώρες δουλειάς σε έναν εργοδότη, για τους σύγχρονους σκλάβους, απαντάμε με ένταση της ταξικής πάλης, με ταξικό αγώνα διαρκείας, με αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή συμμαχία, με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ μπροστά», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Στην Καμάρα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου μαζί με κοινωνικές συλλογικότητες μετά την προσυγκέντρωση, έχουν κατέβει στο οδόστρωμα και έχει κλείσει η οδός Εγνατία.

 

Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και μετά από ομιλίες κατευθύνθηκαν με πορεία προς την πλατεία ΧΑΝΘ.

Στην πλατεία της ΧΑΝΘ υπάρχει και ομάδα αγροτών που διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων κι όπως είπαν εκπρόσωποί τους, η αστυνομία απαγόρευσε μικρό αριθμό τρακτέρ να προσεγγίσουν στο κέντρο της πόλης. Οι αγρότες προέρχονται από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του θεσσαλικού κάμπου και βρίσκονται μπροστά από τα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας μέτρα στήριξης για να παραμείνουν αγρότες.

Πηγή: voria.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Έλληνας ο σέρφερ που έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία

ΔΕΘ 2025: O Μητσοτάκης πανηγυρίζει για το ΕΣΥ,ενώ ασθενείς και προσωπικό βιώνουν διαφορετική εικόνα

Όταν ο «Τάσος» ζητάει 13 ώρες δουλειάς – Το ΠΑΜΕ σατιρίζει το 13ωρο και… την Κεραμέως (video)

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τα Τέμπη – Στο Σύνταγμα η Μαρία Καρυστιανού

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Λατινοπούλου: Μιμήθηκε την Κωνσταντοπούλου on air – «Ελένη Λουκά της πολιτικής»

Λατινοπούλου

Λατινοπούλου: Μιμήθηκε την Κωνσταντοπούλου on air – «Ελένη Λουκά της πολιτικής»

Η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής», Αφροδίτη Λατινοπούλου, υποστήριξε αρχικά ότι «τα ποσοστά της Ζωής Κωνσταντοπούλου…

Σλοβενία: Ανοίγει την συζήτηση για δημοψήφισμα εξόδου από το ΝΑΤΟ – «Ανεξάρτηση και κυρίαρχη εξωτερική πολιτική»

slovenia

Σλοβενία: Ανοίγει την συζήτηση για δημοψήφισμα εξόδου από το ΝΑΤΟ – «Ανεξάρτηση και κυρίαρχη εξωτερική πολιτική»

«Καλές σχέσεις με όλους, αλλά πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα της Σλοβενίας», ανέφερε ο πρόερος…

Τουρκία: Πυροβολισμοί σε λύκειο στη Σανλιούρφα – 18 τραυματίες, ανάμεσά τους 7 μαθητές

Τουρκία

Τουρκία: Πυροβολισμοί σε λύκειο στη Σανλιούρφα – 18 τραυματίες, ανάμεσά τους 7 μαθητές

Ο δράστης παρέμεινε για κάποιο διάστημα εντός του σχολικού συγκροτήματος και φέρεται να κράτησε μαθητές…

Προειδοποιεί η Greenpeace: Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας εάν καταρρεύσει το νέο ατσάλινο περίβλημα του Τσέρνομπιλ

greenpeace

Προειδοποιεί η Greenpeace: Κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας εάν καταρρεύσει το νέο ατσάλινο περίβλημα του Τσέρνομπιλ

Τον Φεβρουάριου του 2025, το ατσάλινο περίβλημα που τοποθετήθηκε το 2016 προκειμένου να καλύψει τον…

ΗΠΑ: Σε εφαρμογή ναυτικός αποκλεισμός στο Ιράν – Πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω προσδοκιών για διάλογο

ipa iran e1776155453623

ΗΠΑ: Σε εφαρμογή ναυτικός αποκλεισμός στο Ιράν – Πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω προσδοκιών για διάλογο

Μετά την αποτυχία των συνομιλιών στο Ισλαμαμπάντ το Σαββατοκύριακο, αμερικανικές πηγές ανέφεραν ότι οι επαφές…

Οι Προτάσεις μας

Έρχεται η μεγαλύτερη έκλειψη του αιώνα: Τι είναι και πότε αναμένεται να συμβεί

pexels israwmx 22487891

Έρχεται η μεγαλύτερη έκλειψη του αιώνα: Τι είναι και πότε αναμένεται να συμβεί

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η χρήση ειδικών προστατευτικών γυαλιών είναι απαραίτητη σε όλα τα στάδια…

Ιστορική στιγμή για το γερμανικό ποδόσφαιρο: Πρώτη γυναίκα προπονητής η Μαρί Λουίζ Έτα

Στιγμιότυπο οθόνης 2026 04 12 3.54.41 μμ

Ιστορική στιγμή για το γερμανικό ποδόσφαιρο: Πρώτη γυναίκα προπονητής η Μαρί Λουίζ Έτα

Η φετινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, γεγονός που οδήγησε τη…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Μοτοσικλέτα έπεσε στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου – Νεκρός ο αναβάτης

lamia

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Μοτοσικλέτα έπεσε στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου – Νεκρός ο αναβάτης

συνελήφθη ο οδηγός του απορριμματοφόρου και αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα