ΔΕΘ 2022: Μαζικές πορείες και ένα ηχηρό μήνυμα κατά της Νέας Δημοκρατίας

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες στην αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

δετη

Μαζική ήταν η συγκέντρωση σωματείων, φοιτητικών και μαθητικών σχημάτων, αριστερών οργανώσεων και αναρχικών/αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων.

Οι πορείες από τα σημεία των συγκεντρώσεων έχουν ήδη ξεκινήσει, με την ΕΛΑΣ να κάνει λόγο για περίπου 2.000 άτομα στην πορεία που ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), από την ΧΑΝΘ (ΠΑΜΕ) 3.500 άτομα, και από την Καμάρα (εξωκοινοβουλευτή Αριστερά και αντιεξουσιαστές) 4.000 άτομα.

 

Περίπου 3.500-3.600 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στην περιοχή, ενώ έχουν επιστρατευτεί και τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες».

Αριστερές οργανώσεις, συνδικάτα, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του ΜΕΡΑ 25 και αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στο μνημείο της Καμάρας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ και πραγματοποιούν πορεία με σκοπό να περάσουν από τη νότια πύλη της ΔΕΘ και στη συνέχεια αναμένεται να καταλήξουν στο σημείο εκκίνησής τους.

sirixa

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Καμάρα, έκανε μεταξύ πολλών σωματείων και απεργός από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα».

Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση έδωσε το παρόν κι ο Γιάννης Μάγγος, κρατώντας πλακάτ και ζητώντας να μη συγκαλυφθεί η δολοφονία του γιου του, Βασίλη Μάγγου.

maggos

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και το φλέγον ζήτημα των παρακολουθήσεων και οι κυβερνητικές ευθύνες γύρω από αυτό.

Από τις 6 μ.μ. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλούσαν σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου με κεντρικό σύνθημα «Μηδενικές Αντοχές & Ανοχές».

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και πολιτικές οργανώσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, παρόντες στο συλλαλητήριο θα είναι η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βασιλειάδης, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του Νίκου Τεμπονέρα, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τους υπόλοιπους νομούς. Ακολούθως, θα συμμετέχουν στην πορεία και μέλη φοιτητικών συλλόγων.

deth 1

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν την ίδια ώρα μέλη του ΠΑΜΕ στη νότια πύλη της ΔΕΘ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη