Newsroom

Newsroom

"Δεσποινίς Τζούλια" της Λιβ Ούλμαν

Ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Ιρλανδία του 1880. Σε μια ατμόσφαιρα αχαλίνωτου γλεντιού και χαλαρών κοινωνικών περιορισμών, η Δεσποινίς Τζούλια και…

miss julie 1 620x435 1

Ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Ιρλανδία του 1880. Σε μια ατμόσφαιρα αχαλίνωτου γλεντιού και χαλαρών κοινωνικών περιορισμών, η Δεσποινίς Τζούλια και ο Τζον, υπηρέτης του πατέρα της χορεύουν και πίνουν, γοητεύουν και χειραγωγούν ο ένας τον άλλο. Εκείνη γεμάτη υπεροψία, εκείνος αγενής, τους ενώνει η ίδια απέχθεια όσο και έλξη. 

Η οικειότητα τους οδηγεί σε απελπισμένα σχέδια και στο όραμα μιας κοινής ζωής. Αβέβαιοι για το αν θα ξημερώσει μια μέρα γεμάτη ελπίδα ή όχι, οι δύο ήρωες καταφεύγουν σε μια τελική πράξη που θυμίζει Ελληνική τραγωδία. Η Δεσποινίς Τζούλια απεικονίζει μια σφοδρή μάχη για δύναμη και κυριαρχία, μέσα από ένα παιχνίδι παραπλάνησης κι αποστροφής. 

ΛΙΒ ΟΥΛΜΑΝ

Η Λιβ Ούλμαν, γνωστή ως πρωταγωνίστρια σε έντεκα ταινίες του Ίνγκριντ Μπέργκμαν, μεταξύ των οποίων Persona, Cries and Whispers, Scenes from a Marriage and Shame. 

Η Νορβηγίδα ηθοποιός έχει επιτελέσει πρόεδρος κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών το 2001 και το Βερολίνο το 1984. Έχει προταθεί δύο φορές για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.Τη δεκαετία του ’90 αποφασίσε ν’ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία στον κινηματογράφο και το θέατρο και ολοκλήρωσε τα Sofie (1992) και Kristin Lavransdatter (1995) – όπως και τη σουηδική τηλεοπτική σειρά Enskilda Samtal. Το 2000 γνώρισε την επιτυχία με το Faithless (Επίσημο διαγωνιστικό Φεστιβάλ Καννών).

Η Λιβ Ούλμαν έχει σκηνοθετήσει αναρίθμητα θεατρικά έργα, με πιο πρόσφατη το «Λεωφορείο ο Πόθος» στο οποίο πρωταγωνίστησε η Κέιτ Μπλάνσετ κι ανέβηκε στη Νέα Υόρκη και το Σίδνεϋ, και το «Θείο Βάνια» για το Εθνικό Θέατρο του Όσλο.

Φιλμογραφία

Miss Julie (2014) (Σκηνοθεσία)  
Zwei Leben – Διπλή Ζωή (2012) 
Saraband (2003)     
Trolosa – Απιστία (2000) (Σκηνοθεσία)
Oxen (1991)    Ηθοποιός
Gaby: A True Story – Γκάμπι, μια Αληθινή Ιστορία (1987) 
La Diagonale du Fou – Επικίνδυνα Παιχνίδια (1984)
Hostsonaten – Φθινοπωρινή Σονάτα (1978)     
A Bridge Too Far – Η Γέφυρα του Αρνεμ (1977)    
The Serpent`s Egg – Το Αυγό του Φιδιού (1977)     
Ansikte mot Ansikte – Πρόσωπο με Πρόσωπο (1976)
Trollflojten – Ο Μαγεμένος Αυλός (1975)     
Scener ur ett Aktenskap – Σκηνές από ενα Γάμο (1973) 
Nybyggarna – Για μια Καινούργια Πατρίδα (1972) 
Pope Joan – Πάπισσα Ιωάννα (1972)     
Utvandrarna – Οι Μετανάστες (1972)    
Viskningar och Rop – Κραυγές και Ψίθυροι (1972)    
En Passion – Το Πάθος (1969)
Skammen – Η Ντροπή (1968) 
Vargtimmen – Η Ωρα του Λύκου (1968)     
Persona – Περσόνα (1966)

 

 

 

 

 

 

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

6070988

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

argentina

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…