Δέσμευση Χατζηδάκη για ψήφιση του βοηθήματος στους συνταξιούχους αν πρώτα υπάρξει συνεννόηση με τους θεσμούς

Νέα διάσταση στο σίριαλ ψήφισης της τροπολογίας για το έκτακτο εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

NewsRoom 15/12/2016 | 14:51

Ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε την κυβέρνηση πάρει πίσω την τροπολογία, να συμφωνήσει πρώτα με τους θεσμούς και να φέρει την τροπολογία τη νέα χρόνια. Όπως είπε, το επίδομα αυτό αποφασίστηκε να δοθεί σε μια περίοδο δυσμενή για τη χώρα αφού ήδη ο ESM «πάγωσε» την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Κατά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση οφείλει να πείσει πρώτα τους θεσμούς για το υπάρχον πλεόνασμα, πράγμα το οποίο εκτίμησε πως μπορεί να πετύχει αφού το πλεόνασμα που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.

Αν αυτό συμβεί, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης τότε θα μπορέσει η κυβέρνηση να καταθέσει μια ανάλογη τροπολογία στις αρχές του επόμενου χρόνου, την οποία θα ψηφίσει και η ΝΔ. Εξάλλου σύμφωνα πάντα με τον κ. Χατζηδάκη η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει τώρα το έκτακτο επίδομα επειδή δίδεται για λόγους ψηφοθηρικούς και λαϊκίστικους.