Δέσμευση Τόσκα για απενεργοποίηση των μπαχαλάκηδων στα Εξάρχεια

Στη δέσμευση ότι θα γίνουν κινήσεις για την απενεργοποίηση των μπαχαλάκηδων προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ώστε να αποτραπούν στο εξής επεισόδια όπως αυτά της περασμένης εβδομάδας.

579b1a4a1dc524ce2e8b4def

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Alpha 98,9, ο Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στα Εξάρχεια, μίλησε για «προβλήματα που έχουν βάση και κοινωνική και σέρνονται πάρα πολλά χρόνια» και γι’ αυτό «δεν λύνονται μέσα σε ένα βράδυ. Όμως εμείς θα κάνουμε κινήσεις στο επόμενο διάστημα και για την απενεργοποίηση αυτών των ανθρώπων για να μην ξανακάνουν παρόμοια προβλήματα. Δεν είναι τόσο εύκολο και δεν υπόσχομαι θαύματα, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» είπε.

Υποστήριξε ότι «ήδη έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα για την περιοχή των Εξαρχείων, πράγματα που δεν τολμούσαν να κάνουν άλλοι, όπως είναι οι επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά και το χτύπημα της αλβανικής μαφίας. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα με τα ναρκωτικά και τις ληστείες στα σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια, την ξέρουν αυτοί που ζουν εκεί πέρα. Δε λέω ότι λύθηκαν τα προβλήματα, ξέρουν όμως τη βελτίωση της κατάστασης οι κάτοικοι και προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, «τα πράγματα πήγαν πολύ καλά στην επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και στη συνέχεια, στη διάρκεια της πορείας, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Για πρώτη φορά εννιά η ώρα το βράδυ είχαν λήξει τα επεισόδια στα Εξάρχεια και στην όλη περιοχή εκτός από τον περίγυρο του Πολυτεχνείου, όπου έληξαν στις δώδεκα το βράδυ».

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό, «η υπερβολή και τα ψέματα κάνουν καλό στην τηλεόραση, στην τηλεθέαση, βλάπτουν όμως την αλήθεια, βλάπτουν και τον τόπο, άρα να δούμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Πράγματι εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν αυτές οι ομάδες ‘μπαχαλάκηδων’ στην περιοχή των Εξαρχείων. Προσπάθησαν και έκαναν κατάληψη, με έγκριση πανεπιστημιακών Αρχών έκαναν συνέλευση, κατέληξε σε κατάληψη. Θέλησαν να συγκεντρωθούν μέσα στο Πολυτεχνείο πολλοί περισσότεροι κι αυτό το αποτρέψαμε με κινήσεις πολύ γρήγορες την τελευταία στιγμή. Γιατί είχε μείνει κόσμος πίσω, εκτός πορείας, που θέλησε να μπει μέσα στο Πολυτεχνείο και τώρα ίσως να είχαν μπει 500 άτομα μέσα στο Πολυτεχνείο. Και να δω τι θα πρότειναν τότε κάποιοι που νομίζουν πως με λογικές εφ’ όπλου λόγχης θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα».

Ερωτηθείς για τυχόν ευθύνες των πρυτανικών Αρχών, με αφορμή την κατάληψη του κτηρίου Γκίνη που αποδείχτηκε ως το ορμητήριο των κουκουλοφόρων την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Τόσκας αρνήθηκε να παίξει «το πινγκ πονγκ τού ποιος ευθύνεται. Εμείς συνεργαζόμαστε, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Και πριν από τη 17η Νοέμβρη ήρθαν εδώ οι πρυτανικές Αρχές, μιλήσαμε, δεν μου αρέσει να πετάω τα προβλήματα από δω κι από εκεί. Προσπαθούμε, συνεργαζόμαστε και με τις πρυτανικές Αρχές, προκειμένου να λυθούν ή να μετριαστούν τα προβλήματα.

»Τα προβλήματα λύνονται με μέθοδο, με σχέδιο. Από εκεί και πέρα, να αφήσουν τα υποκριτικά, αν θέλουν να συμβάλουν κάποιοι στο να επιλυθούν πράγματι τα προβλήματα στον τόπο. Ποια είναι η κατάσταση τώρα και ποια ήταν πριν δύο χρόνια σε όλες αυτές τις πορείες και σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πότε υπήρχε μεγαλύτερη ησυχία, πότε καιγόταν η Αθήνα, να αφήσουν αυτά κάποιοι που λένε ότι καιγόταν η Αθήνα με τα μικρά επεισόδια που έγιναν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…