Δεσφίνα: Θα δώσουν πανελλαδικές σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί

Θα τo καταφέρει κι αυτό η Κεραμέως;;

ek panellinies panelladikes 2

Τα παιδιά της Γ’ Λυκείου στην Δεσφίνα της Φωκίδας, θα δώσουν σε λίγους μήνες πανελλαδικές, δίχως να έχουν διδαχτεί έστω μία ώρα Βιολογία.

Απευθυνόμενοι στο υπουργείο Παιδείας οι καθηγητές τονίζουν: «Σε περίπου τρεις μήνες, οι μαθητές θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Tους μαθητές, όμως, της ομάδας προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις της Δεσφίνας τους έχετε ήδη ανεπανόρθωτα καταδικάσει σε αποτυχία, αφού έχουν χάσει το τρένο των πανελλήνιων, σημειώνοντας 0% κάλυψη της καθορισμένης διδακτέας και εξεταστέας ύλης στη Βιολογία».

Και προσθέτουν: «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Μαθητές δεύτερης κατηγορίας; Αυτή είναι η ισονομία, οι ίσες ευκαιρίες και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των μαθητών στη μόρφωση; Η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά διαψεύδει τις μεγαλόστομες δηλώσεις του υπουργείου Παιδείας περί “κανονικότητας” και επιβεβαιώνει πως η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όλες οι προηγούμενες, υλοποιώντας τις μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση και όχι μόνο οδηγεί σε διάλυση τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και σε απόγνωση μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς».

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, υπογραμμίζοντας πως το ίδιο πρόβλημα αλλά με το μάθημα της Φυσικής αντιμετωπίζουν και στην Πύλη Βοιωτίας. Συγκεκριμένα η κ. Γιώτα Πούλου, αναδεικνύοντας τα κενά διδασκαλίας σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, αναφέρει: 

«Τα λειτουργικά κενά, οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και βιβλίων που αντιμετώπισαν τα σχολεία με την έναρξη της φετινής διδακτικής χρονιάς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, με αποκορύφωμα το Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις της Δεσφίνας Φωκίδας, στο οποίο οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου δεν έχουν διδαχτεί καθόλου το μάθημα της Βιολογίας, ενώ το ίδιο πρόβλημα με το μάθημα της Φυσικής στο Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Πύλης Βοιωτίας». 

«Μαθητές των δύο σχολείων καλούνται να εξεταστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις σε αυτά τα μάθηματα χωρίς να τα έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα από την αρχή της χρονιάς» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και, ζητώντας να μάθει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η υπουργός Παιδείας, προσθέτει: 

«Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι ο άμεσος διορισμός εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι θέσεις, αλλά η διαχείριση του κενού εκπαίδευσης πέντε μηνών που δημιουργεί ανισοτιμία για τους μαθητές των Β΄ και Γ΄ Λυκειακών τάξεων Δεσφίνας και τις αντίστοιχες τάξεις του Γυμνασίου-Λυκειακές Τάξεις της Πύλης Βοιωτίας, σε σχέση με τους συμμαθητές τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόκειται για μια σοβαρή παράλειψη του Υπουργείου Παιδείας που καταλύει την ισονομία των μαθητών και εγείρει θέματα νομιμότητας».

Πηγή: tvxs.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…